Keresés

Menü

Temetkezési vállalkozó, építőipari kivitelező és sorolhatnám, hány szakmától hallottam már, hogy az ő iparágukban lehetetlen az internetes üzletkötés. De nem az! Most megmutatjuk, miért!

Marketing Professzorok

Honlapkészítés


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Szeretnél több ügyfelet?

2013.01.05.

Szerző: Máté Balázs, marketing tanácsadó

Mindenkinek hoz üzletet az Internet? Üzletkötés az interneten akár akkor is, ha nem hiszed!

Temetkezési vállalkozó, építőipari kivitelező és sorolhatnám, hány szakmától hallottam már, hogy az ő iparágukban lehetetlen az internetes üzletkötés. Te is azt gondolod, hogy a te szakmádon nem segít az internet marketing? Szerinted is lehetetlen, hogy üzletekhez juss az online marketing segítségével? De nem az! Most megmutatjuk, miért.


 

Nem hiszek abban, hogy az internet nekem üzleteket hozna! 

 
Egy barátom autógumi nagykereskedő  ezt mondta 3 éve: "Jó a honlapom, Attila, a munkatársnőm fia csinálgatja, sokat dolgozik vele, nem akarom elvenni Tőle a feladatot. Ne haragudjatok, nem bízom másra az online marketingünket!" És szerinte jól is ment a weblap (kb. 4-500 látogató/hó). Én azt ígértem neki, hogy megtízszerezem a weblapja forgalmát 3 hónapon belül, és még Attilának is lesz munkája, mert az új adminisztrációs felületen keresztül töltögetheti fel a honlapot tartalommal. Mégis lemondott a honlapkészítésről, mondván nem akarja Attilát megsérteni. Azonban a gumi kiskereskedelem de még a nagykereskedelem megváltozott abban az elmúlt 2 évben. Ez vár minden üzletágra. Az emberek kényelmesen vásárolnak gumit otthonról, hiszen meg lehet keresni a legkedvezőbb árat, a gumit nem is kell látni, a műszaki paraméterek is elegendőek, a gumikereskedelem nagyrészt ma online az Interneten folyik. Hatalmas gumiportálok jelentek meg, mindent lehet kapni. A barátom, kinek korábban jól menő gumi nagykereskedése volt, ma a létéért küzd. Árai magasabbak jóval, mint az Interneten található konkurenseké, hiszen nagyobbak a költségei ám nincs forgalom. Az Internetnek nagy ereje van, törődni kell vele. Nem elég ha a kolleganőm fia felteszi a termékeinket egy honlapra. Nem elég a pár százas, vagy akár ezres látogatottság!
 

Honlapkészítés marketing startégia alapján

 
A weblapokat átgondoltan, marketing stratégia alapján kell elkészíteni és működtetni. Az oldalnak élnie kell. Online marketing tanácsadóként mindig megkérdezem ügyfeleimet, ők mit szeretnének feltenni a weblapjukra? Termékek, árak, bemutatkozás a tipikus válasz. Az Ügyfél által javasolt tartalom általában a 30-40%-a annak, ami a teljes tartalom lesz, és mi javasolunk alkalmazni. Nem elegendő a termékeket rövien bemutatni, nem elegendő a cégről írni, és az elérhetőséget feltenni. Kell, de nem elég. Az ilyen látogatóból, aki kifejezetten téged keres, jóval kevesebb van, mint aki az általad forgalmazott termékek után kutat, és még több olyan létezik, aki csak érdeklődik a téma iránt, információt keres. Ha a  weblapod is egy hatékony honlap, akkor az információ keresőkből is vevő lesz.
 

Szeretnéd, hogy hatékony legyen a te honlapod is? Szeretnéd, ha ontaná az ajánlatkéréseket? Kérd személyre szabott ajánlatunkat most, ide kattintva!

 

A hatékony honlapkészítés eredménye

 
A hatékony honlap látogatottságot hoz. Készülj fel arra, hogy honlapodat esetleg ki kell dobd a szemétbe, de az is lehet, hogy csak egy hasznos tanácsadói nap kell és megtízszerezhetjük a látogatottságát. Arra azonban biztosan készülj fel, hogy céged árbevétele hamarosan drasztikusan megnövekszik. 
 
Szerző: Máté Balázs
 
 
 
 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Honlapkészítés

SEO hírek - Újra rövidültek a keresőtalálati kivonatok a decemberi bővítés után

2018-10-05

A Google még 2017 decemberében jelentette be, hogy kibővítették a találati kivonatokban megjelenő szöveg hosszát. Mostanra azonban Danny Sullivan, a Google egyik munkatársa szerint a kivonatok rövidültek, és már csak egy kicsivel hosszabbak, mint a tavaly decemberi bővítés előtt.

Honlapkészítés nyílt forráskódú kontra egyéni CMS rendszerrel – Melyiket érdemes használni?

Honlapkészítés nyílt forráskódú kontra egyéni CMS rendszerrel – Melyiket érdemes használni?

2018-07-09

20 éve foglalkozunk online marketinggel. Rengeteg honlapkészítő céggel és rengeteg honlap motorral (CMS) dolgoztunk már. Ezen tapasztalatokat összefoglaltuk az alábbi cikkben, mely segít olcsón jó honlapkészítőt választani. Nyílt forráskódú vagy egyedi rendszer a jó? Ezt is elemezzük!  

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!