Keresés

Menü

Így gyorsítsd weboldalad, a gyors weboldalak titka

Marketing Professzorok

Hatékony honlapüzemeltetés


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Gyors weboldalt szeretnél? Segítünk hogyan érheted el

2017.03.22.

Szerző: Mocsy

Ingyenes webgrafikai eszközök

Minden valamire való prezentációban, vagy modern weboldalon nélkülözhetetlenek a vizuális elemek. Gyerekkorunkban is azok a könyvek voltak a kedvenceink, amelyek tele voltak színes képekkel. Mint azt már a tudomány is bizonyította, az emberek (különösen az internetes felhasználók) 40 százaléka sokkal pozitívabban reagál a vizuális információra, mint az egyszerű szöveges tartalmakra.

Ezek az eszközök megkönnyítik üzenetünk gyors és érthető közvetítését közönségünk vagy weboldalunk látogatói számára. Íme néhány ingyenes, hasznos webes alkalmazás.


A jelenség nem csupán személyes preferenciákon alapszik. Az információ 90 százaléka vizuális úton érkezik az agyba, és ezt nagyjából hatvanezerszer gyorsabban vagyunk képesek feldolgozni, mint az olvasott szöveget. Ez rengeteget elmond arról, hogy mire van szüksége cégednek illetve weboldaladnak. A figyelemfelkeltő és értékes szöveg mellett a megfelelő vizuális elemek kulcsfontosságúak!

Nem kell azonban grafikusnak lennünk – szerencsére az internet korában már léteznek olyan online eszközök, amelyek megkönnyítik a megnyerő grafikák elkészítését. Lássunk néhány példát ezekre.

 

 

Ingyenes webgrafikai eszköz – Canva 


A Canvával a profi minőségű grafikák elkészítése már nem is lehetne egyszerűbb. A számos képével, szűrőjével, ikonjával és betűtípusával a Canva ingyenes szolgáltatása lehetővé teszi a látványos prezentációk, közösségi médiára szánt grafikák, grafikonok és egyéb vizuális elemek elkészítését.

 

 

Ingyenes webgrafikai eszköz – Plotly


Hogyan fordíthatjuk le egy könnyen emészthető, átlátható vizuális formába az adatközpontú tartalmunkat? A Plotly segítségével. A Plotlyval igényes grafikonokat és diagrammokat készíthetünk, mind az ingyenes, mind a bővített, fizetett verzióval. A Plotly nagy előnye, hogy közvetlenül importálhatunk adatokat az online felületre, és látványos módokon prezentálhatjuk azokat.

 

 

Ingyenes webgrafikai eszköz – Piktochart


Az infográfok az internet igazi sztárjai: a közösségi oldalakon háromszor több megosztást kapnak, mint bármilyen más jellegű tartalom. Azonban egy igényes infográf elkészítéséhez egy tehetséges grafikusra van szükség – vagy a Piktochartra. Ennek ingyenes internetes szolgáltatásnak (amelyből fizetős változat is létezik) a segítségével fényképekből, ikonokból és egyéb vizuális elemekből álló infográfokat készíthetünk és oszthatunk meg.

 

 

Ingyenes webgrafikai eszköz – Pablo


Egy egyszerű idézet ezrek fantáziáját beindíthatja, de fontos, hogy ezt a megfelelő formában prezentáljuk a közönség irányába – legyen itt szó internetes felhasználókról, vagy egy bemutató közönségéről. A Pablo egy ingyenes, egyszerűen használható eszköz, amelyben képeket kereshetünk, majd azokat szűrőkkel tehetjük érdekesebbé, végül elláthatjuk a kívánt szöveggel és megoszthatjuk kész alkotásunkat. 

 

 

Ingyenes webgrafikai eszköz – Placeit


A Placeittel kiválóan vizualizálhatjuk weboldalunkat, vagy valamely termékünkről készült fényképet különböző környezetekben. Az oldalon különböző stock fényképekbe helyezhetjük el a kívánt képeket.

 

 

Ingyenes webgrafikai eszköz – BeFunky


Ha egy olyan designer eszközt keresel, amely egy kicsivel több alkotói szabadságot biztosít, de egyszerű a kezelése is, akkor érdemes kipróbálnod a BeFunky-t. Az online szolgáltatás személyre szabott alkotást kínál, de számos előre elkészített sablon közül is válogathatunk, így tökéletesen testre szabhatjuk megálmodott tartalmunkat.

 

 

Ingyenes webgrafikai eszköz – Pixlr


Sok design egy egyszerű képpel kezdődik. Ha nem szeretnél egy kisebb vagyont költeni komolyabb fényképszerkesztő szoftverekre, akkor próbáld ki a Pixlr ingyenes online szolgáltatást. Az eszköz számos fejlettebb szoftverhez hasonló lehetőséget kínál, ráadásul asztali számítógépeken és mobil eszközökön is elérhető.

 

 

Ingyenes webgrafikai eszköz – LogoGarden


Egy igazán egyszerű eszköz, de a célnak tökéletesen megfelel. A weboldalon számos szimbólum található, amelyekkel egyszerű logókat készíthetünk. A grafikánkhoz természetesen szöveget is hozzáadhatunk.

 

 

Ingyenes webgrafikai eszköz – AwesomeScreenshot


Ha rendszeresen használod a billentyűzeted ’PrtScr’ gombját, akkor bizonyára gyakran próbálsz megmutatni valamit másoknak is a képernyődről. Az AwesomeScreenshot megkönnyíti az ilyen képernyőképek megosztását, és különböző elhelyezhető grafikákkal segít a képen látható elemek megmagyarázásában.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Hatékony honlapüzemeltetés
A turizmus és vendéglátás marketing csodálatos marketing eszköze: a blog

A turizmus és vendéglátás marketing csodálatos marketing eszköze: a blog

2018-07-13

Ha egy étterem vagy hotel vagy utazási iroda tulajdonosa vagy, de legyen az bármilyen turisztikai desztináció, melynek marketing kommunikációjáért felelsz, és azt kérded, melyik a legköltséghatékonyabb online...

10 lépés a tökéletes blogbejegyzésig

10 lépés a tökéletes blogbejegyzésig

2018-06-24

Online marketing blogomat havonta több, mint 35.000 ember olvassa. A téma elég szűk, sőt valljuk be, sokak számára nem is érdekes. Mégis, itt van 35.000 ember. Miért? Nos,...

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!