Keresés

Menü

Ismerd meg a hoax pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok
Már csatlakoztam Köszi, most nem

Hoax


A hoax szó jelentése átverés, megtévesztés, rászedés, álhír, stb. Egyik céljuk elhitetni egy célközönséggel, hogy valami, ami hamis, valójában igaz. Az internetes marketingben a legelterjedtebb hoax-ok vírusok és lánclevelek formájában vannak jelen. A másik céljuk hogy minél több személyhez eljussanak.
 

Az internetmarketing hoax két típusa

- Vírus hoax: Általában email formájában terjed. A vírus hoax email gyakran egy terjedő vírusról figyelmezteti a címzetteket, és arra ösztönzi őket, hogy küldjék tovább ezt a figyelmeztetést több ismerősüknek is. A gyanútlan felhasználók ezt olvasva nem csak tovább küldhetik az emailt, hanem néhány biztonságos fájljukat is kitörölhetik a számítógépről, a vírustól tartva.

- Láncleveles hoax: Ezekkel már biztos sokan találkoztak, vagy legalább hallottak róluk: az ilyen emailek azzal fenyegetik a címzetteket, hogy súlyos következményekre számíthatnak, amennyiben nem küldik tovább őket ismerőseiknek.
 

Ezek az üzenetek nem többek pénz-, idő- és energiapazarlásnál. Ha az üzenet egy gyanútlan ismerőstől érkezett, akkor érdemes figyelmeztetni őket arról, hogy átverésről van szó, és egyszerűen törölni az üzenetet.
 

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!