Keresés

Menü

Ismerd meg a hoax pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Hoax


A hoax szó jelentése átverés, megtévesztés, rászedés, álhír, stb. Egyik céljuk elhitetni egy célközönséggel, hogy valami, ami hamis, valójában igaz. Az internetes marketingben a legelterjedtebb hoax-ok vírusok és lánclevelek formájában vannak jelen. A másik céljuk hogy minél több személyhez eljussanak.
 

Az internetmarketing hoax két típusa

- Vírus hoax: Általában email formájában terjed. A vírus hoax email gyakran egy terjedő vírusról figyelmezteti a címzetteket, és arra ösztönzi őket, hogy küldjék tovább ezt a figyelmeztetést több ismerősüknek is. A gyanútlan felhasználók ezt olvasva nem csak tovább küldhetik az emailt, hanem néhány biztonságos fájljukat is kitörölhetik a számítógépről, a vírustól tartva.

- Láncleveles hoax: Ezekkel már biztos sokan találkoztak, vagy legalább hallottak róluk: az ilyen emailek azzal fenyegetik a címzetteket, hogy súlyos következményekre számíthatnak, amennyiben nem küldik tovább őket ismerőseiknek.
 

Ezek az üzenetek nem többek pénz-, idő- és energiapazarlásnál. Ha az üzenet egy gyanútlan ismerőstől érkezett, akkor érdemes figyelmeztetni őket arról, hogy átverésről van szó, és egyszerűen törölni az üzenetet.
 

címkék:
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!