Hoax kifejezés magyarázata a szakszótárban

Keresés

Menü

Ismerd meg a hoax pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Hoax


A hoax szó jelentése átverés, megtévesztés, rászedés, álhír, stb. Egyik céljuk elhitetni egy célközönséggel, hogy valami, ami hamis, valójában igaz. Az internetes marketingben a legelterjedtebb hoax-ok vírusok és lánclevelek formájában vannak jelen. A másik céljuk hogy minél több személyhez eljussanak.
 

Az internetmarketing hoax két típusa

- Vírus hoax: Általában email formájában terjed. A vírus hoax email gyakran egy terjedő vírusról figyelmezteti a címzetteket, és arra ösztönzi őket, hogy küldjék tovább ezt a figyelmeztetést több ismerősüknek is. A gyanútlan felhasználók ezt olvasva nem csak tovább küldhetik az emailt, hanem néhány biztonságos fájljukat is kitörölhetik a számítógépről, a vírustól tartva.

- Láncleveles hoax: Ezekkel már biztos sokan találkoztak, vagy legalább hallottak róluk: az ilyen emailek azzal fenyegetik a címzetteket, hogy súlyos következményekre számíthatnak, amennyiben nem küldik tovább őket ismerőseiknek.
 

Ezek az üzenetek nem többek pénz-, idő- és energiapazarlásnál. Ha az üzenet egy gyanútlan ismerőstől érkezett, akkor érdemes figyelmeztetni őket arról, hogy átverésről van szó, és egyszerűen törölni az üzenetet.
 

címkék:
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!