Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Ismerd meg a guru kifejezés pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Guru


A guru szó egy régi indiai nyelvből, a szanszkritból származik. A hindu és a buddhista vallásban egy olyan emberre utal, aki tökéletes rálátással rendelkezik az emberek és az univerzum spirituális természetére. A guru feladata átadni a bölcsességét másoknak, ezzel segítve őket, hogy elérjék az önmegvalósítást és hogy elszakadhassanak az élet és a halál örök körforgásától.

 

A guru modern értelmezése

A kifejezést a modern civilizációban és kultúrákban is használjuk, beleértve az internetes marketinget is. A guru ilyen értelemben egy olyan személy, aki tökéletesítette a tudását valamilyen téren, amelyet kimagasló sikere bizonyít, és amelyet hajlandó átadni másoknak – kezdőknek vagy sikertelen marketing szakembereknek – hogy ők maguk is hasonló sikereket érhessenek el.

 

A guru kifejezés jelentése az utóbbi években egy igen negatív fordulatot vett. Habár a guru szó még mindig egy sikeres marketing személyre utal, valójában ennek a személynek nem mások sikere áll az érdekében, hanem hogy „követői” minél többet vásároljanak meg a termékeikből, többe előadásukra látogassanak el, stb.
 

címkék:

Miért nincs meg egymás nélkül a PPC és a keresőoptimalizálás?

2018-12-17

Ha azt hiszed, választanod kell a SEO és a PPC (Google Ads) között, nagyon tévedsz. Ha bármelyiket is magába használod, elesel azoktól a fontos előnyöktől, melyekről következő cikkünkben írtunk!  

Egy sikeres közösségi influencer marketing kampány 6 alapvető lépése

2018-12-15

A digitális média fejlődésével egyre több olyan marketingeszköz áll a rendelkezésünkre, amelyek 10-20 évvel ezelőtt még elképzelhetetlenek lettek volna. Ilyen többek között a közösségi influencer marketing is. De mit is jelent pontosan ez a kifejezés?

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!