Keresés

Menü

Ismerd meg a guru kifejezés pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Guru


A guru szó egy régi indiai nyelvből, a szanszkritból származik. A hindu és a buddhista vallásban egy olyan emberre utal, aki tökéletes rálátással rendelkezik az emberek és az univerzum spirituális természetére. A guru feladata átadni a bölcsességét másoknak, ezzel segítve őket, hogy elérjék az önmegvalósítást és hogy elszakadhassanak az élet és a halál örök körforgásától.

 

A guru modern értelmezése

A kifejezést a modern civilizációban és kultúrákban is használjuk, beleértve az internetes marketinget is. A guru ilyen értelemben egy olyan személy, aki tökéletesítette a tudását valamilyen téren, amelyet kimagasló sikere bizonyít, és amelyet hajlandó átadni másoknak – kezdőknek vagy sikertelen marketing szakembereknek – hogy ők maguk is hasonló sikereket érhessenek el.

 

A guru kifejezés jelentése az utóbbi években egy igen negatív fordulatot vett. Habár a guru szó még mindig egy sikeres marketing személyre utal, valójában ennek a személynek nem mások sikere áll az érdekében, hanem hogy „követői” minél többet vásároljanak meg a termékeikből, többe előadásukra látogassanak el, stb.
 

címkék:
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!