Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

14 Google termék, amikről nem is tudtál

Marketing Professzorok

Online Marketing


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

14 Google termék, amikről nem is tudtál

2013.10.16.

Szerző: Máté Balázs és Szóró Ákos, online marketing tanácsadó

A Google nem csak egy kereső, sőt már nem csak egy webmail, egy közösségi oldal, egy naptár, hanem rengeteg minden más, amit még nem is ismersz. Ha az előbb felsoroltakat használod, szereted, akkor érdemes megismerned azokat is, amelyeket még kevesen ismernek. Bemutatjuk őket neked! 
  

 

1. Google Ngram Viewer

A Google Ngram Viewer segítségével nagyjából egy fél évezred könyveinek kulcsszavaira kereshetsz rá. Az Ngram Viewer segítségével kombinált kulcsszavakat is lehet keresni, amik akár egy kifejezés részei. Például rákereshetsz, hogy a viktoriánus időkben mennyire volt használatos a kokain kifejezés.
 

2. Google Correlate

A Google Correlate a Google Trends részeként kereshetővé teszi a múlt keresési szokásait. Például a leves szóra keresve téli hónapokban sokkal több találatot kapunk. A Correlate legmókásabb részeként rajzolással is kereshetsz. Csak rajzolj egy grafikont és a Correlate olyan kulcsszavakat ajánl neked, amelyek legjobban illenek a grafikonodhoz.
 
 

1.2 millió Facebook rajongó kezelése, egyetemi és gyakorlati kutatási munka és annak tapasztalatai, több, mint 200 kis és középvállalat, 10 multi és 15 év tapasztalatával vállaljuk online marketinged felfuttatását. Kérd ajánlatunkat itt most! 
 

 

3. Google Trends

A Google Trends segítségével megnézheted, hogy mik az éppen legkeresettebb szavak. Itt is kereshetsz dátum szerint, de több kategória alapján is. A felfedezés funkció segítségével látható, hogy egy-egy kifejezés hol és hogyan teljesített. A legnépszerűbb kereséseket egy igen színes formában is megtekintheted, ami nagyban segíti a vizualizációt.
 

4. Google Think Insights

A Think Insights rengeteg forrással rendelkezik, így üzletemberek és szakemberek számára is hasznos eszköz lehet. Rengeteg tanulmányt, kutatás találhatunk arról, hogyan építsük fel üzletünket, növeljük forgalmunkat. Ezekhez a tanulmányokhoz persze példák is párosulnak, ami segít szemléltetni az olvasottakat. Különféle eszközök is találhatók az oldalon, melyekkel az oldal analitikáit és a reklámkampányok elemzését is könnyebb lesz áttekinteni. 
 

5. Google Public Data Explorer

A Public Data Explorer segítségével a világ rengeteg adatbázisa között böngészünk, köztük a Világbank, OECD, Eurostat vagy akár különféle statisztikai hivatalok adatai között. Itt különböző kategóriák között válogathatunk, amikből grafikonokat kreálhatunk összehasonlításképp, de akár a térképen is megjeleníthetjük őket.
 

6. Full Value of Mobile

Ez az eszköz azt segít meghatározni, hogy egy mobilra optimalizált oldal mennyire hasznos. Azt is rögzíti a program, hogy a látogatók hogyan lépnek kapcsolatba vállalkozásoddal, legyen az egy mobilos látogatás, telefonhívás, vagy valamilyen cross-platform interakció.
 

7. Get Your Business Online

A Google ezen eszköze a kis vállalkozások webre történő regisztrálását szeretné elősegíteni. Ezzel szeretnék segíteni a helyi vállalkozásokat, és a kisvállalkozások növekedését. A Get Your Business Online egy éves ingyenes tárhelyet is biztosít.
 

8. Webmaster Tools

A Webmester eszközök segítenek az adminoknak követni az általuk irányított oldalak forgalmát és az oldalt érintő problémákat. Értesít az oldalon található hibákról, valamint javaslatot is biztosít azok javítására.
 

9. Schemer

A Schemer egy közösségi eseményeket szervező applikáció és tennivalóink listájának kombinációja.  Google+ fiókunkon keresztül csatlakozhatunk hozzá, és a beállítások megadása után máris ajánlatokat kapunk a környékünkön történő eseményekről. Nagyszerű eszköz utazások során az olyan turistáknak, akik a legtöbbet szeretnének kihozni egy kiruccanásból, valamint azoknak is, akik csak környékükön szeretnének valamit csinálni egy unalmas napon. Google köreinkkel is összevonhatjuk a Schemert, így láthatjuk, hogy mások is azt fogják-e csinálni, mint mi.
 

10. Google Fonts

A Google Fonts ingyenes betűkészleteket nyújt számunkra, melyeket egyéni vagy üzleti használatra is fordíthatunk. Jelenleg 629 készlet található az oldalon, amelyek között válogathatunk olyan szempontok alapján, mint vastagság, szélesség, stb.
 

11. Google Developers

Ezt az eszközt fejlesztők tarthatják a leghasznosabb eszközöknek. Segítségével különböző oldalakat tehetünk nemzetközivé (különböző nyelvekre fordíthatjuk őket). Emellett a fejlesztők egyfajta közösséget is formálhatnak, helyi találkozókat szervezhetnek és együttműködhetnek projektjeikben.
 

12. Dart

A Dart egy programozási nyelv, amit a Google annak reményében talált ki, hogy lecserélje a JavaScriptet. A Dart 2011-ben jelent meg, és még mindig fejlesztési stádiumban áll. Célja, hogy a fejlesztés egyszerűbb legyen, és úgy alakították ki, hogy még a kezdő fejlesztők tanulhassanak belőle.
 

13. Google Keep

Az idén elstartolt Keep összekapcsolódik a Google Drive fiókoddal. Segítségével minden eszközödet egyszerre tudod szinkronizálni, feljegyzéseket készíthetsz, emlékeztetőket írhatsz. Azok számára hasznos ez a szolgáltatás, akik szeretnék minden eszközükön figyelemmel kísérni jegyzeteiket, emlékeztetőiket.
 

14. Google Sky

A Google Earth részeként a Google Sky segítségével maga a világűr fedezhető fel. A NASA-val együttműködésben készült alkalmazás a Hubble teleszkóp képeit is felhasználja, valamint a Google Mars és a Google Moon szolgáltatást is magába foglalja.
 
Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/google-termek.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Online marketing

Gyorstippek az Instagram meghódításához marketingeseknek

2018-12-09

Facebook helyett Instagram? Egyre több online marketinges dönt így. Mutatjuk, hogyan pótold kiesett weboldal forgalmadat az Instagram marketing segítségével!   

Hogyan segíthet az influencer marketing a szállodáknak?

2018-12-01

Mi alapján válaszd ki a megfelelő influencert szállodádnak? Mit kérj tőle, és mit adj neki munkájáért cserébe? Hogyan hozhatod ki a legtöbbet egy influencerből? 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!