Keresés

Menü

A Google szemüveg, a mobiltelefonokhoz hasonlóan ismét megváltoztatja az életet?

Marketing Professzorok

A Google szemüveg, a mobiltelefonokhoz hasonlóan ismét megváltoztatja az életet?

2013.04.15.

A Google szemüveg, a mobiltelefonokhoz hasonlóan ismét megváltoztatja az életet?

Forrás: matebalazs.hu

 

Forradalmi változás előtt a Világ? Amióta megjelent a Google Glass azaz a Google Androidos szemüvege, parázs viták alakultak ki róla: személyiségi jogokat sért, korlátlan hatalomhoz juttatja a Google-t, mondják az ellenzők. Kétségtelenül kényelmes és hatékony eszköz a mindennapokban, hiszen a kezünk használata nélkül, akár észrevétlenül tudunk videókat, képeket rögzíteni, ezeket akár azonnal meg is osztani, vagy elküldeni valakinek. Egy beszélgetés közben rá tudunk keresni a beszélgetés tárgyára, arról információkat szerezve, felhasználva a beszélgetés közben, hatalmas előnyre téve szert a vitapartnerrel szemben. Van egy Google Android reklám, amelyben a srác csajozásra használja fel a szemüveget, a beszélgetés közben rákeresve a felmerülő témákra. Így igazán könnyű lehet elbűvölni egy lányt, milyen intelligens és tájékozott lehetsz a Világhálóval a szemed előtt. Sőt, akár videó telefonálhatsz is, tehát akár élő ember is segíthet neked. Nos, nézzük meg, mit is tud a Google Glass, azaz a Google Szemüveg. 

 

A Google bepillantást enged, milyen is a Google Glass használat közben

Az okostelefonok és tabletek már ott vannak a mindennapjainkban, de merre is tart gyorsan fejlődő virtuális világunk, mi lehet a következő nagy dobás? A pálya legnagyobb játékosai szerint – Apple és Google –a jövő a „felvehető” számítástechnikai eszközöké. Az Apple a hírek szerint egy okos óra fejlesztésébe kezdett, miközben a Google előbbre tart: okos szemüvegének prototípusa már bemutatásra került. De miért is nagy dobás egy ilyen okos szemüveget viselni?
 
 

Ha szeretnéd komplexen látni, mi kell honlapod hatékony üzemeltetéséhez, gyere el tanfolyamunkra, ahol mindezt részleteiben elemezzük! Részletek ide kattintva! 

 
Ezidáig csak találgathattunk mire is lesz képes egy ilyen eszköz. Íme néhány, ízelítőként bemutatott lehetőség az alkalmazásáról képekben:
 
Google Glass chat
 
Chatelés a Google Glass-al
 
 
Navigáció a Google Glassal
 
Navigáció a Google szemüveggel
 
 
Wikipédia böngészése Google Glassal
 
A Wikipédia böngészése a Google Glass segítségével
 
 
 
Youtube a Google Glasson
 
Youtube a Google szemüvegen
 
 
Lehet, hogy a Google szemüveg lesz a jövő nagy dobása? Ha a képeket nézzük, még el is hihetjük. A szemüveg beszédvezérelt, és az Okay, Glass kifejezésre olyan szolgáltatások aktiválódhatnak, mint amilyen a videó chat, a navigáció, fotózás, közösségi megosztás, vagy keresőeredmények megjelenítése adott témában.
Maga a felület valóban letisztult és természetes, ami meglehet, hogy valóban azt vetíti elő, hogy ezek a hordható eszközök lesznek nemsokára az első számú kütyüjeink, okostelefonjainkat helyettesítendő.
Azonban az is fontos szempont, hogy hogyan néz ki az ember egy ilyen szemüvegben és valószínűleg ez a legnagyobb kihívás a termékkel kapcsolatosan. A szemüveg designja valóban elegáns, már amennyire egy számítógép a fejünkön elegáns lehet.
 
De, annak ellenére, hogy a megszállottak azonnal ráugranak erre az újdonságra is, azért jobb, ha az átlagos felhasználókra is gondolnak majd, akiket meglehet, zavarna, ha úgy néznének ki, mint egy Star Trek szereplő nem is olyan távoli rokonai.
A Goolge teljes videója már elérhető a termékkel kapcsolatosan. A Google Glass 2014-nél előbb biztosan nem jelenik meg a piacon.
 

Elszemélytelenedő világot hoz a Google Glass?

Már most is sokszor látjuk, hogy a fiatalok ahelyett, hogy egymással játszanának, beszélgetnének, ülnek egymás mellett, és a telefonjaikat nyomkodják. Az okostelefonok fejlődésével az Internet már ott van minden gyerek zsebében. Facebook, játékok, chat stb. Édesanyám mindig rám szól, ha a lányommal átmegyünk hozzá, és ahelyett, hogy a családdal foglalkoznék, éppen közösségi médiázok. De ehhez legalább elő kell venni a telefont. A Google Glass ezt is leegyszerűsíti, hiszen beszélgetésünk közben is netezhetünk, a másik észre sem veszi. De gondoljunk bele abba is, hogy felvételt készíthetünk olyan helyen is, ahol egyébként tilos kamerázni, fotózni. Strand, öltözők, múzeumok, színház stb. Mindezt a szemüvegünkkel… Nos, hogy megváltoztatja-e a világot a Google szemüvege, az nem kérdés, csak a kérdés az, hogyan…. Szerinted? 
 
 
 
 
 
 

Szerző: Máté Balázs és Geczki Csilla online marketing tanácsadó

címkék: Online marketing
2006 óta foglalkozunk egészségügyi online marketinggel, figyeljük a trendeket, kísérletezünk és alkalmazzuk megoldásainkat a gyakorlatban egészségügyben dolgozó ügyfeleinknél. A következőkben azokról a marketing irányzatokról lesz szó, amelyek meghatározó

Ezek 2018 legfontosabb egészségügyi marketing trendjei

2018-03-18

A napról-napra fejlődő egészségiparral egyre kevesebb ügyfél, pontosabban beteg képes lépést tartani. Az elmúlt években szerencsére olyan fejlesztések történtek a digitális marketing világában, amelyek...

2018-as szálloda marketing trendeket, melyeket az önálló hoteleknek alkalmazni érdemes, ha szeretnének eredményesek lenni az online marketing területén. SEO, közösségi média marketing, PR, márkaépítés és honlapkészítés trendek.

Marketing tanácsok önálló szállodáknak

2018-03-06

A független szállodák komoly hátrányban vannak az országos és nemzetközi láncokhoz képest. Emiatt az ilyen önálló létesítmények arra kényszerülnek, hogy kreatív megoldásokat találjanak marketingjük...

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!