Nézd meg te is, mit jelent a Google-bomba kifejezés!

Keresés

Menü

A Google-bomba kifejezés jelentése, jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

Marketing Professzorok

Google-bomba


A Google-bomba a Google algoritmusának egyik sebezhetőségére utal, amely lehetővé tette a tréfás szándékú személyek számára, hogy bizonyos webhelyeket rágalmazó kifejezésekkel kössenek össze. Ezek a webhelyek akkor jelennek meg, amikor egy felhasználó rákeres valamelyik ilyen kifejezésre.

 

Példa a Google-bombára

 

Egy példa erre, amely az amerikai médiában is nagy felhajtást okozott, egy George W. Bush életrajzát tartalmazó oldal volt, amely a Google első találatai között jelent meg a „szánalmas kudarc” kifejezésre.

 

A „bombát” elhelyező személyeknek nem volt más dolguk, mint kicserélni jó néhány hivatkozást a célwebhelyről a saját webhelyükre (vagy bármely más módon linkeket szerezniük), és elhelyezniük a kifejezést a horgonyszövegben.

 

A Google azóta már kiküszöbölte ezt a hibát egy úgynevezett látens szemantikus indexelés (LSI) elhelyezésével az algoritmusban.
 

címkék: Online marketing, SEO, keresőoptimalizálás
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!