Keresés

Menü

A Google-bomba kifejezés jelentése, jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

Marketing Professzorok

Google-bomba


A Google-bomba a Google algoritmusának egyik sebezhetőségére utal, amely lehetővé tette a tréfás szándékú személyek számára, hogy bizonyos webhelyeket rágalmazó kifejezésekkel kössenek össze. Ezek a webhelyek akkor jelennek meg, amikor egy felhasználó rákeres valamelyik ilyen kifejezésre.

 

Példa a Google-bombára

 

Egy példa erre, amely az amerikai médiában is nagy felhajtást okozott, egy George W. Bush életrajzát tartalmazó oldal volt, amely a Google első találatai között jelent meg a „szánalmas kudarc” kifejezésre.

 

A „bombát” elhelyező személyeknek nem volt más dolguk, mint kicserélni jó néhány hivatkozást a célwebhelyről a saját webhelyükre (vagy bármely más módon linkeket szerezniük), és elhelyezniük a kifejezést a horgonyszövegben.

 

A Google azóta már kiküszöbölte ezt a hibát egy úgynevezett látens szemantikus indexelés (LSI) elhelyezésével az algoritmusban.
 

címkék: Online marketing, SEO, keresőoptimalizálás
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!