Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Mi történt a hétvégén a Google találati listákkal? SERP változások tömkelege…

Marketing Professzorok

SEO, keresőoptimalizálás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Mi történt a hétvégén a Google találati listákkal? SERP változások tömkelege…

2018.12.06.

Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Mi történt a hétvégén a Google találati listákkal? SERP változások tömkelege…

November utolsó hétvégéje meglehetősen kaotikusra sikerült az online marketingesek számára. Számos webhelytulajdonos és SEO szakember számolt be drasztikus változásokról a keresőtalálati oldalakon.
 


Google algoritmus változás - 2018 november

A feltételezett változtatás november 30-án, vagyis november utolsó péntekén történt. Sokan ekkor figyeltek fel éles eltérésekre a pozíciókban. Nem egy, korábban jól rangsoroló oldal csúszott vissza egy-két oldalnyit a találatok között, míg voltak olyanok is, akik napi szinten vesztettek a keresőforgalmukból.

 

Jelenleg nem tudni, hogy mi okozhatta az esést, de a különböző SERP-figyelő eszközök is heves aktivitást jeleztek november 30-án, vagy 29-én.

 

Mozcast:

 

 

Google algoritmus változás 2018 november 30.

 

 

SEMrush:
 

SemRush

 

 

Advanced Web Rankings:

 

Szóval mi történt? Algoritmus változás?

A Google gyakran játssza el ezt – felforgatja a keresőtalálati oldalakat, valakit felemel, valakit hátraküld, de nem jelenti be, hogy mi történt, és hogy miért.

 

Hivatalos közlemény tehát nincs, azonban a Google december 3-án (a kaotikus november 30. után csupán 3 nappal) egy új SERP funkcióról számolt be  a Webmaster Central Blogon.

 

A Google kiemelte, hogy „az emberek gyakran olyan webhelyeken keresnek információkat, ahol a felhasználók kérdéseket tesznek fel és válaszolnak meg egymásnak”, tehát közösségi hírwebhelyeken, szakértői fórumokon, és hasonló online helyeken.

 

Mivel a felhasználók gyakran a Google-on keresztül jutnak el az ilyen tartalmakhoz, így a keresőmotor egy új bővített találati típust (korábban bővített kivonatokként ismerhettük ezeket) mutatott be, ami kifejezetten az ilyen kérdezz-felelek jellegű tartalmakból igyekszik válaszokat kiemelni a felhasználók által keresett kérdésekre.

 

 

Bővített találati lista

 

Mint az a képen is látható, a Google igyekszik egy ahhoz hasonló kérdést találni a különböző kérdezz/felelek felépítésű webhelyeken, amelyek hasonlítanak a keresettre, és előnézetet mutat a legjobb válaszokból, amelyek az adott webhelyen érkeztek a kérdésre. A felhasználó természetesen rá is kattinthat ezekre, hogy elolvassa az egész választ és a beszélgetés többi részét is (ha például egy fórumról van szó).

 

A Google blogbejegyzésében azt is elárulta, hogy csak az erre jogosult webhelyek használhatják ki ezt az új bővített találati típust, méghozzá a megfelelő strukturált Q&A, vagyis kérdezz-felelek adatok használatával (https://developers.google.com/search/docs/data-types/qapage).

Ez lenne a felkavart hétvége oka?

Ez valószínűtlen. Tény, hogy az új azonnali válaszok elegendőek lehetnek néhány felhasználó számára, de ez a néhány elszalasztott kereső valószínűleg alig észrevehető veszteség lenne a marketingesek számára. Ugyan így a csökkenő rangsorolások sem valószínű, hogy kapcsolatban állnak ezzel az újítással.

 

A Google nem egyszer fordította már vissza korábbi frissítéseit, és vannak, akik szerint ez a november 30-i bukfenc a november 16-i algoritmusváltoztatás „visszavonása” volt. Erre szintén nincs bizonyíték, ezért épp olyan valószínű, mint bármely másik feltételezés.
 

Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/google-algoritmus-2018-november.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: SEO, keresőoptimalizálás
 Éttermek rangsorolása a Google Térképen

Éttermek rangsorolása a Google Térképen

2018-12-10

Gondolkodtál már valaha azon, hogy miért épp az a három létesítmény jelenik meg a Google Térkép találatok között, valahányszor rákeresel egy város éttermeire? Szeretnél te is bejutni az áhított három közé, hogy minél több kereső felhasználó lássa meg nevedet, valahányszor étkezési...

A Google megölt egy tucat SEO tanácsadót!

A Google megölt egy tucat SEO tanácsadót!

2018-12-05

Tömeggyilkosság zajlott le, magyarok is áldozatul estek a pusztításnak! Évek óta ismertük őket, szerettük, dolgoztunk velük. Segítettek weboldalainkat a Google találati lista élére juttatni. És most nincsenek többé. Mutatjuk, mi történt!   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!