Keresés

Menü

A garancia, azaz a guarantee kifejezés jelentése, jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

Marketing Professzorok

Garancia


A garancia, azaz a jótállás azt jelenti, hogy egy terméket/szolgáltatást eladó fél köteles azt a termékleírásban foglaltaknak megfelelően szállítani/szolgáltatni. A vásárlónak jogában áll minden termékben fellépő hiba esetén költségmentes javítást, cserét, vagy pénzvisszatérítést igényelnie.

 

Garancia az internet világában

Ebben a vonatkozásban az eladó fél (a vásárlást követő meghatározott ideig) 100%-ban visszafizeti a termék árát, amennyiben a vásárló nem elégedett a termékkel. Ez azt jelenti, hogy az eladó a termék árát akkor is köteles visszatéríteni, ha a termék hibátlan állapotban van. A vásárlónak egyszerűen csak ki kell jelentenie elégedetlenségét a terméket illetően.

 

Ez a fajta internetes garancia nem feltétlenül egy jogi előírás, hanem mindinkább az internetes vásárlás jellege miatt szükséges. A vásárlónak az interneten nincs lehetősége kipróbálnia és ellenőriznie a terméket a vásárlást megelőzően, mint ahogy azt egy kereskedésben tehetné. A legtöbb esetben csupán képeket és videókat tekinthet meg a termékről, de nem próbálhatja ki azt, nem veheti a kezébe, stb. Ezért a szükséges pénzvisszafizetési garancia, amely biztosítja, hogy vásárlása nem lesz pénzkidobás.

 

Az eladó ilyenkor egy különleges helyzetben van, különösen ha termékei online kerülnek szállításra. Ha az ember például egy fűnyírót vásárol, akkor köteles azt visszaszolgáltatni, amennyiben szeretné visszakapni az árát. Egy digitális terméket (például egy számítógépes programot) azonban nem lehet „visszaküldeni”, így elméletileg a felhasználó megtarthatná azt, a pénz visszatérítése után is.
 

címkék:
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!