Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

A garancia, azaz a guarantee kifejezés jelentése, jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

Marketing Professzorok

Garancia


A garancia, azaz a jótállás azt jelenti, hogy egy terméket/szolgáltatást eladó fél köteles azt a termékleírásban foglaltaknak megfelelően szállítani/szolgáltatni. A vásárlónak jogában áll minden termékben fellépő hiba esetén költségmentes javítást, cserét, vagy pénzvisszatérítést igényelnie.

 

Garancia az internet világában

Ebben a vonatkozásban az eladó fél (a vásárlást követő meghatározott ideig) 100%-ban visszafizeti a termék árát, amennyiben a vásárló nem elégedett a termékkel. Ez azt jelenti, hogy az eladó a termék árát akkor is köteles visszatéríteni, ha a termék hibátlan állapotban van. A vásárlónak egyszerűen csak ki kell jelentenie elégedetlenségét a terméket illetően.

 

Ez a fajta internetes garancia nem feltétlenül egy jogi előírás, hanem mindinkább az internetes vásárlás jellege miatt szükséges. A vásárlónak az interneten nincs lehetősége kipróbálnia és ellenőriznie a terméket a vásárlást megelőzően, mint ahogy azt egy kereskedésben tehetné. A legtöbb esetben csupán képeket és videókat tekinthet meg a termékről, de nem próbálhatja ki azt, nem veheti a kezébe, stb. Ezért a szükséges pénzvisszafizetési garancia, amely biztosítja, hogy vásárlása nem lesz pénzkidobás.

 

Az eladó ilyenkor egy különleges helyzetben van, különösen ha termékei online kerülnek szállításra. Ha az ember például egy fűnyírót vásárol, akkor köteles azt visszaszolgáltatni, amennyiben szeretné visszakapni az árát. Egy digitális terméket (például egy számítógépes programot) azonban nem lehet „visszaküldeni”, így elméletileg a felhasználó megtarthatná azt, a pénz visszatérítése után is.
 

címkék:

Éttermek rangsorolása a Google Térképen

2018-12-10

Gondolkodtál már valaha azon, hogy miért épp az a három létesítmény jelenik meg a Google Térkép találatok között, valahányszor rákeresel egy város éttermeire? Szeretnél te is bejutni az áhított három közé, hogy minél több kereső felhasználó lássa meg nevedet, valahányszor étkezési...

Gyorstippek az Instagram meghódításához marketingeseknek

2018-12-09

Facebook helyett Instagram? Egyre több online marketinges dönt így. Mutatjuk, hogyan pótold kiesett weboldal forgalmadat az Instagram marketing segítségével!   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!