A főcím, azaz a Headline magyarázata

Keresés

Menü

Ismerd meg a főcím, azaz a headline pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Főcím


A főcím az a szöveg, amely általában a weboldalak vagy hirdetések legtetején jelenik meg, és a célja tömören arról tájékoztatni a látogatót, hogy az mire számíthat az oldalon, vagy ha a hirdetésre kattint. A főcím gyakran nagyobb méretű szöveggel szedett, általában vastagon és más színnel is, hogy elkülönüljön a szövegtől és feltűnést keltsen.

 

A főcím jelentősége

A weboldalak elrendezésének köszönhetően általában a főcím az első dolog, amit egy látogató észrevesz rajtuk. Ezt követően a főcím tartalmán és megfogalmazásán áll vagy bukik, hogy a látogató az oldalon marad-e és tovább olvassa azt, vagy elveszíti az érdeklődését és elhagyja az oldalt.

 

Egy átlagos látogató nagyjából 3-5 másodpercet tölt az oldalon, mielőtt eldönti, hogy marad-e, vagy sem. Éppen ezért kritikus, hogy a főcím képes legyen mindössze 5 másodperc alatt okot adni a látogatónak, hogy tovább olvassa az oldalt. Ezért olyan fontosak tehát a főcímek, és ezért tartja őket rengeteg marketing szakember az értékesítési szöveg legfontosabb részének. Még ha az oldal további tartalmai értékesek és érdekesek is, ha a fejléc nem győzi meg erről a látogatókat, akkor sosem fogják elolvasni azt.

 

Mit kell tenni tehát a látogatók megtartásához?

A legjobb módszer erre elmagyarázni nekik, hogy a reklámozott termék vagy szolgáltatás hogyan kínál megoldást valamely problémájukra. Persze ez csupán az első lépés a jó főcímek megírásához.

 

Kattints ide, ha szeretnéd tudni, hogyan mi szükséges a tökéletes címsorhoz: címsor megírása.

 

Főcímek után, beszéljünk az alcímekről

A főcímek alatt helyezkednek el az alcímek. Ezek feladata az, hogy egy hosszabb szöveget több rövidebb részre osszák fel, és hogy röviden összefoglalják a következő rész tartalmát. Az alcímek kisebbek a főcímeknél és általában más jellemzőikben is eltérnek attól, de még mindig nagyobbak az oldal törzsszövegénél. Az alcímek másik feladata, hogy megtartsák és felfrissítsék az olvasó érdeklődését, ha az esetleg kezdene beleunni a szövegbe, de azok számára is hasznosak, akik csak a szöveg egy bizonyos részére kíváncsiak, így elég csak végigfuthatniuk az alcímeket, és könnyedén rátalálhatnak a keresett részekre.

 

A főcímek továbbá fontos szerepet játszanak az on-site SEO-ban is, ugyanis az ezekben elhelyezett kulcsszavak nagyobb súlyozást kapnak. Ha egy bizonyos kulcsszóra optimalizált oldal főcímében nem szerepel ez a kulcsszó, akkor nehéz lesz jó rangsorolást szerezni rá.

címkék:
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!