Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Jönnek a fizetős Facebook csoportok? Extra tartalmak és a havi előfizetéses modell

Marketing Professzorok

Facebook


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Jönnek a fizetős Facebook csoportok? Extra tartalmak és a havi előfizetéses modell

2018.06.22.

Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Jönnek a fizetős Facebook csoportok? Extra tartalmak és a havi előfizetéses modell

Fizetősek lesznek a Facebook csoportok!  A Facebook a napokban egy új funkciót kezdett el tesztelni, amelyet első sorban a gyerekneveléssel, takarítással és főzéssel foglalkozó csoportokban próbálnak ki, de valószínűleg minden csoport átveszi majd ezt a funkciót.


 

A hírt a közösségi platform blogján jelentettek be.

 

Fizetős Facebook csoportok

Az új funkció lehetővé teszi a csoportadminisztrátorok számára, hogy havi 5-30 dolláros előfizetés fejében a csoporttagok egy különleges prémium tagságot vásároljanak maguknak.

 

Nem kell azonban megijedni – a jelenlegi információk szerint az eddigi „sima”, ingyenes csoportok természetesen megmaradnak majd, de azok adminisztrátorainak lehetőségük lesz ezeken belül különleges alcsoportokat létrehozniuk, amelyek csak a fizetős, prémium tagsággal lesznek elérhetők.

 

A neveléssel foglalkozó Grown andFlown Parents Facebook csoport például egy College Admissions (főiskolai felvételi) prémium csoportot hozott létre, ahol az előfizetők főiskolai tanácsadókkal értekezhetnek, írta a The Verge.

 

Az, hogy a fizetős tagság milyen reakciókat vált majd ki az emberekből, még kérdéses. Nem kizárt, hogy lesznek olyanok, akik különlegesebbnek érzik majd a szűkebb, „elitebb” jellegű közösségeket, míg mások kétségtelen, hogy nem lesznek megelégedve az új modellel.

 

A Facebook tisztában van vele, hogy a csoportvezetők gyakran nagyon sokat foglalkoznak csoportjaik kezelésével és közösségeik bővítésével, és szeretné megadni nekik a lehetőséget arra, hogy ezen munkájukkal pénzt is kereshessenek.

 

A pénzből az adminisztrátorokat fizetik

A közösségi háló továbbá megjegyezte, hogy az így összegyűjtött pénzből az adminisztrátorok további minőségi tartalmakat készíthetnek a csoport tagjainak, eseményeket szervezhetnek belőlük, és így tovább.

 

A funkció jelenleg csak tesztfázisban működik a Facebook asztali verzióján és a mobilalkalmazáson belül, és – hasonlóképpen a Facebook Marketplace és adok/veszek csoportokhoz – a Facebook semmilyen részesedést nem von majd le az előfizetésekből. Arról, hogy hogyna használhatod eredményesen a Piacteret (Marketplace) itt írtunk

 

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Marketplace és adok/veszek csoportokkal ellentétben a prémium csoportok tagságáért befizetett összegek egy részét az Apple vagy a Google levonja majd az App Store és a Play Store szabályzatainak megfelelően.

Oszd meg ezt a cikket te is csoportokban, tudjanak róla az emberek, mi készül…

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Facebook
A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

2018-08-21

Bizonyára senkit nem lep meg a tény, hogy a Facebook rengeteget tud felhasználóiról. A közösségi hálózat már évek óta gyűjti az adatokat azokról, akik regisztrálnak rá és rendszeresen vagy csak ritkán használják akár asztali (böngészős) verzióját, akár a telefonos alkalmazást. A kérdés tehát...

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

2018-08-09

Valószínűleg tisztában vagy vele, hogy utazási irodád, éttermed vagy hoteled  Facebook oldalán élő videóközvetítéseket is indíthatsz. De talán soha nem mertél belefogni, pedig mára a Facebook kommunikáció egyetlen, értelmes, ingyenes eszköze maradt.   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!