Keresés

Menü

A 6 legfontosabb tipp, hogyan szerezz lájkokat Facebook oldaladnak!

Marketing Professzorok

A 6 legfontosabb tipp, hogyan szerezz lájkokat Facebook oldaladnak!

2013.09.06.

A 6 legfontosabb tipp, hogyan szerezz lájkokat Facebook oldaladnak!
Minden arról szól, hogy a Facebook marketing mennyire hatékony és ez valóban így is van. Az elmúlt négy évben magyar kis- és középvállatok sok tucatjának hoztunk kiutat a válságból a közösségi média marketing segítségével. Te is szeretnél részesülni ebből a sikerből, de nem tudod, hogyan indulj el, melyek a Facebook marketing alapjai?  A neves márkaoldalaknak sok lájkolójuk van, így mi is a lájkok számával törődünk egyfolytában és valóban, ez az alapja mindennek! Nézzük tehát, mit kell tenned azért, hogy Facebook oldaladnak sok követője legyen!
 

 

Facebook rajongók száma - mennyi az elég?

 
Soha nincs megállás. Ezer alatti rajongótábor nem sokat ér, pár ezer sem sokat. Ha már sok ezer lájkod van, egyszer csak azt veszed majd észre, az üzlet beindult! Ez a sok ezer lájk biztosítja ugyanis, hogy Facebook oldaladnak vannak állandó látogatói, akik nyomon követik új blogbejegyzéseid, akárhányszor megosztod őket a faladon. A Facebook még mindig a közösségi média királya. Ha közösségi média oldalakon keresztül szeretnél eredményeket elérni, a Facebook az egyik a két nagy hálózat közül, amit érdemes optimalizálnod és teljes mértékben kihasználnod. Egy egyszerű Facebook oldal létrehozása még nem vezet eredményre, részletesen kidolgozott stratégia szükséges ahhoz, hogy megszerezzük hőn áhított lájkjainkat. Egy konkrét tervvel a tarsolyunkban már jó úton haladunk ahhoz, hogy minél többen kedveljék oldalunkat. Mi minden egyes új ügyfél esetében először egy tervet készítünk, jól átgondolva, az adott projektnek milyen rajongók megszerzése a fontos és őket hogyan érjük majd el. Ezzel a cikkel abban szeretnénk segíteni, hogy ötleteket adjunk a különböző stratégiák és taktikák kidolgozásához, úgyhogy folytasd és szerezz lájkokat! 
 

Ha szeretnél többet megtudni a Facebook használatáról, gyere el Facebook alapok tanfolyamunkra és tanuld meg, mi vezet az eredményességhez! 1.2 millió rajongónk alapján Neked is sokat fogunk tudni segíteni... Részletekről tájékozódj itt:Facebook alapok  tanfolyam! 

 

Facebook oldal Lájkszerzési tipp No.  1.:  Legyél megnyerő

Mint minden közösségi hálózaton, úgy a Facebookon is elsődleges szempont, hogy megnyerd a közönséged. Hogy ezt elérd, a saját, személyes oldaladon is közvetlennek és aktívnak kell lenned, így a hivatalos oldal kedvelései könnyen kiegészülhetnek a személyes oldalad lájkolóival. A tartalmak megosztása és a kommentekre adott válaszok a legmegfelelőbb módjai, hogy elnyerjük követőink, ismerőseink rokonszenvét. 
Fontos, hogy készítsünk oldalunknak egy ízléses borítóképet is, amin szerepel cégünk logója, vagy pár szavas mottója. A képet linknek is használhatjuk, ami átirányítja az érdeklődőket a vállalkozásunk oldalára, továbbá meghívhatjuk ismerőseinket, hogy ily módon látogassák meg oldalunk. A lényeg, hogy mindig találjunk valami egyedi és érdekes módot arra, hogy oldalunkhoz vonzzuk a látogatókat!
 

Facebook oldal Lájkszerzési tipp No.  2.:  Oszd meg!

Az általad írt cikkek, blogbejegyzések Facebookon való megosztása a kedvelők megnyerésének fontos eleme. Ha mások cikkeit osztjuk meg falunkon, a neve kiírásával hivatkozhatunk az illetőre, így ő is látja az értesítéseket a bejegyzéssel kapcsolatban. Mások tartalmának megosztása szintén remek módszer arra, hogy megnőjön oldalunk látogatottsága, kedveltsége.
Van még egy nagyszerű módja a kedvelések begyűjtésének: játékok és vetélkedők.
Ilyen módon rengeteg lájkot lehet gyűjteni, mivel a nyertesnek járó jutalom ösztönzőleg hat a látogatókra. Ha netán a blogolásból bevételed származik, érdemes rendszeresen versenyeket rendezned a Facebook oldaladon. 
 

Facebook oldal Lájkszerzési tipp No.  3.:  Posztolj gyakran, hogy növekedj!

Másodszor is visszatérsz az étterembe, ahol finomat ettél, ugye? A bejegyzéseid látogatóid számára ízletes falatokként működnek. Így már értelme is van, hogy minőségi tartalmakat tálaljunk számukra, lájkolni fogják, sőt, meg is fogják osztani néhányan. Ne feledd! A lájkok és a megosztások, amik népszerűsítik oldalad a Facebookon. Egy népszerű bejegyzés után a közönség számít arra még több ilyen tartalmat kapjon. Kapjanak valami igazán jó, Te pedig nézd meg, mennyivel nőtt a népszerűséged!  Ez a módszer remekül működik a Facebookon!
 

Facebook oldal Lájkszerzési tipp No.  4.:  Facebook hírdetések

Ne hidd, hogy haszontalanok! Próbáld ki! A Facebook hirdetések remek eszközei annak, hogy további lájkokat szerezzünk, feltéve, hogy jól választottuk ki célcsoportunkat és más egyéb beállítási lehetőségeket. Célszerű lehet meghatározni, hogy hirdetésünk mely országokban jelenjen meg, továbbá még kiegészíteni, hogy milyen érdeklődési körű csoportot célozzon meg. Érdemes időről-időre figyelni, hogyan teljesít hirdetésünk és apró módosításokat véghez vinni a megfelelő hatás érdekében!
 

Facebook oldal Lájkszerzési tipp No.  5.:  Minőségi tartalmak megosztása

Ha minőségi tartalmakat osztunk meg egyenes a siker felé vezető út, viszont ha nincs semmi amit megosztanánk, elfelejthetjük azt, hogy új kedvelőket szerezzünk. Jó bejegyzések írásával könnyen megszerezhetjük a kívánt lájkokat. 
 

Facebook oldal Lájkszerzési tipp No.  6.:  Legyen Facebook Social Plugin az oldaladon!

Így látogatóid könnyen lájkolhatják Facebook oldalad, anélkül, hogy meg kéne nézniük. Kedveléseket gyűjthetsz, miközben látogatóid a blogodat olvassák vagy csak böngészik az oldalad. 
 

Vágjunk is bele!

Mostanra már biztos kialakult benned egy terv, vágj bele! Fogadd meg ezeket a tanácsokat, készíts egyedi, minőségi tartalmakat és készülj fel a lájkok özönére! Ha mégis úgy gondolod, Facebook oldalad kezelését szakemberekre bízod, kérd ajánlatunkat itt! 
 
 

Szerző: Máté Balázs, marketing tanácsadó és Doszkoty Zsolt, online marketing gyakornok

címkék: SMM
Vlogolás a YouTube-on – így kezdj hozzá

Vlogolás a YouTube-on – így kezdj hozzá

2018-05-15

Biztosan sok helyen olvastad már, hogy a YouTube vloggerkedés egy nagyon időigényes tevékenység. Habár ez az állítás valós, mégsem kell megijedni tőle,...

Instagram a turisztikai marketingben – Eredményes gyorstippek

Instagram a turisztikai marketingben – Eredményes gyorstippek

2018-05-09

Az Instagramon naponta több száz képpel találkozhatsz, görgetés közben azonban általában csak néhány olyan kép bukkan fel, amitől egy pillanatra...

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!