Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Hashtag a Facebookon – tudod, hogy kell használni? Megmutatjuk.

Marketing Professzorok

Facebook


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Hashtag a Facebookon – tudod, hogy kell használni? Megmutatjuk.

2013.08.08.

Szerző: Máté Balázs és Szóró Ákos online marketing tanácsadó

Hastag a Facebookon – tudod, hogy kell használni? Megmutatjuk.
A Twitter bevezette és az Instagram is használja, de most megérkezett Facebook-ra is a hashtag. Hogy mi az a hashtag? Gyakorlatilag egy címke, amivel bejegyzéseidet tudod megjelölni, kategorizálni így arra rákeresve az összes témához kapcsolódó bejegyzést csoportosítva tudod megnézni. Jelölése a kettőskeresztként (#) ismert szimbólummal történik. Például leírod bejegyzésként a következőt: Már a Facebookon is elérhető a hashtag #közösségimédia. A #közösségimédia hashtag az üzenőfalon gyakorlatilag linkké alakul, amire rákattintva az összes #közösségimédia taggel ellátott bejegyzést meg tudod tekinteni.
 

Most hogy tudod, hogyan működik, már csak azt kell kitalálnod, hogyan használd a hashtagot a Facebookon...

Mivel naponta több mint 4,75 milliárd bejegyzés születik, ami felfoghatatlan mennyiség. Hirdetőként, oldalként így nehéz eljutni a célközönséghez, mivel hatalmas a verseny.
Ha hashtaggel látod el a bejegyzésedet, bárki számára elérhetővé teszed, még akkor is, ha nem az oldalad rajongója, de éppen rákeres az általad használt hashtag-re. Magyarul lehetőséged nyílik más közönségek elérésére, csupán a megfelelő hashtag-et kell használnod.
Te is rákereshetsz különböző témákra a hashtag-ek alapján és bekapcsolódhatsz a beszélgetésbe. Így ismét új követők találhatsz, bizonyíthatod a témában való jártasságodat és főképp nem neked kell a közönséghez eljutni, hanem ők jönnek el hozzád.
 

Így használd a hashtag-eket Facebook oldaladon - onlinbe marketing tanácsadóink tapasztalatai alapján

Ha egy közösségi média és online marketinggel foglalkozó oldalt üzemeltetsz, segítséget nyújthatsz a témádhoz kapcsolódó kérdésekre. Különböző kérdésekkel fordulhatnak hozzád rajongóid, például azzal, hogyan érjenek el több rajongót, hogyan reklámozzanak hatékonyabban, hogyan használják a Google AdWords-öt, stb. Ezekre a témakörökre létrehozhatsz különböző hashtageket, pl.: #HatékonyFacebookReklám, #RajongóSzámNövelés, stb. Ezzel magad körül alakíthatsz ki beszélgetéseket és ha megfelelő válaszokat és megoldásokat nyújtasz a kérdezőknek, biztosan hasznosnak találják majd oldalad, így több embert érhetsz el.
 

Így használd a hashtag-eket személyes profilodon

De hogy egy személyes példánál maradjunk, tegyük fel, hogy barátaidnak szeretnél megmutatni egy bizonyos eseményt életedből, legyen az esküvő vagy nyaralás. Horvátországi nyaralásodról készült képeidet, bejegyzéseidet, videódat lásd el a #HorvátNyaralás2013 hashtag-gel, amire ha rákeresnek barátaid, egyszerre látják az összes bejegyzést, ami a nyaraláshoz kapcsolódik. Ebben az a jó, hogy az össze bejegyzés típust téma szerint eléred, tehát az állapotfrissítések, képek, videók, linkek egy helyen lesznek a nyaralásod témakörében, egymás után, csoportosítva, így biztosan nem lehet köztük elveszni.
 
A Facebook hashtag funkciójában az a remek dolog, hogy a LinkedIn, Twitter és Instagram hashtageket is tudja használni, így ha valamit megosztasz az egyik közösségi oldalról, annak hashtag-je Facebookon is kereshetővé válik.
Most, hogy tudod már hogyan működnek a hashtag-ek, tudod már, mire fogod használni őket?
 
 

Ha szeretnél többet megtudni a Facebook használatáról, gyere el Facebook alapok tanfolyamunkra és tanuld meg, mi vezet az eredményességhez! 1.1 millió rajongónk alapján Neked is sokat fogunk tudni segíteni... Részletekről tájékozódj itt:Facebook alapok  tanfolyam! 

 

 

Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/facebook-hastag.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Facebook
A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

2018-08-21

Bizonyára senkit nem lep meg a tény, hogy a Facebook rengeteget tud felhasználóiról. A közösségi hálózat már évek óta gyűjti az adatokat azokról, akik regisztrálnak rá és rendszeresen vagy csak ritkán használják akár asztali (böngészős) verzióját, akár a telefonos alkalmazást. A kérdés tehát...

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

2018-08-09

Valószínűleg tisztában vagy vele, hogy utazási irodád, éttermed vagy hoteled  Facebook oldalán élő videóközvetítéseket is indíthatsz. De talán soha nem mertél belefogni, pedig mára a Facebook kommunikáció egyetlen, értelmes, ingyenes eszköze maradt.   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!