Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Az elveszett gyermek megtalálása a Facebook segítségével – amikor a közösségi média segít!

Marketing Professzorok

Facebook


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Az elveszett gyermek megtalálása a Facebook segítségével – amikor a közösségi média segít!

2014.06.21.

Szerző: Máté Balázs, marketing tanácsadó

Az elveszett gyermek megtalálása a Facebook segítségével – amikor a közösségi média segít!
Még 2011-ben történt az eset, hogy egy amerikai család a Facebook segítségével találta meg gyermekét. Jó tudni, hogyan, és mit kell tenni abban az esetben, ha elveszik a gyerek!
 

 
Sokszor hallom, hogy szidják az emberek a közösségi médiákat, mennyire kártékonyak, ártalmasak. Lehetnek azok is, rengeteg veszélyt rejt magában a Facebook vagy bármely más közösségi média rossz használata, erről írtunk korábbi cikkünkben is, olvasd el itt: Legyél biztonságban a Facebookon – gyakorlati adatvédelmi beállítási tanácsok Neked!  Vagy akár itt is: 10 alapvető biztonsági tipp Facebook felhasználók számára
 
Azonban ha ezeket betartod, tudod, hogyan kell tudatosan és ésszel használni a Facebookot, nagyon sok hasznot hozhat neked. Nyilván a mi cégünk ebből él, de a marketingen kívül is rengeteg személyes jellegű segítséget kaptam a Nagy Testvértől. Adtam már el például autót egy nap alatt, de sokkal fontosabb dologban kapott segítséget Tony Loftis, aki 13 éves, elveszett lányát találta meg így. Nézzük, hogyan!
 

Az elveszett gyermek megtalálásának esete a Facebook segítségével

2011 novemberében, Tony Loftis 13 éves lánya elszökött otthonról. Utoljára egy New Yorki buszra látták felszállni Bostonból, és Loftis azt gyanította, hogy Brooklyn felé tartott, ahová gyakran mentek együtt családlátogatásra.
Mivel Loftis ismerte és rendszeresen használta is a közösségi médiát, ezért azonnal üzeneteket küldött a Facebook-on, Twitter-en, és a LinkedIn –en keresztül.
 
Néhány nap alatt Loftis sztoriját felkapták az újságok, mint pl. a Boston Herald, négy TV csatorna és a New York Daily News. A 12. napon egy élő TV szereplést követően, Loftis hírt kapott arról, hogy lányát egy pedofil fogságából szabadították ki Jersey City-ben.
 

Ha szeretnél többet megtudni a Facebook használatáról, gyere el Facebook alapok tanfolyamunkra és tanuld meg, mi vezet az eredményességhez! 1.5 millió rajongónk alapján Neked is sokat fogunk tudni segíteni... Részletekről tájékozódj itt:Facebook alapok  tanfolyam! 

 

 
Loftis azóta egy ismertető füzetet írt arról, hogy hogyan lehet kihasználni a közösségi média lehetőségeit az eltűnt gyerekek megtalálására, mivel szerinte sokan még a mai napig sincsenek tisztában azokkal a lehetőségekkel, amelyeket ilyen esetekben az eltűnt személyt keresők alkalmazhatnak szeretteik megtalálására. 
Túl kevés szülő használja a közösségi médiát. Csak most jelenik meg egy olyan szülő generáció, akiknek a közösségi média már a mindennapi életük része volt. Sőt még az eltűnt gyerekekkel foglalkozó szervezetek sem igazán vannak tisztában azzal, hogy milyen eszközökkel kereshetnék az évente eltűnt rengeteg gyereket. Sokan vannak olyanok is, akik szívesen törölnek idegesítő ismerősöket a Facebook barátaik közül, pedig ilyen esetben jól jöhet. Ezért mondom mindig, ismerőst törölni még nagy felindulásból sem szabad. Aludj rá mindig egyet. Ha nagyon idegesítenek posztjai, rejtsd el, ebben a cikkben leírtuk, hogyan: Idegesítenek bizonyos ismerőseid Facebook posztjai, de törölni nem akarod őket? Megmutatjuk, mit tehetsz!
 

Na de mit tegyünk konkrétan, ha elveszett a gyerek?

Loftis útmutatásában többek között azt tanácsolja, hogy mindent le kell írni, ami csak történik a gyerek eltűnése utáni időszakban a legapróbb részletekig. Azzal, hogy az eltűnt gyerek szülője mesél gyerekéről a közösségi médián keresztül, érintetté válnak azok az emberek, akik segíteni képesek a keresésben, így megsokszorozódhat az esély arra, hogy olyan emberekhez is eljuthat keresésével a szülő, akik fontos információval rendelkeznek az eseményekről. Nem is beszélve arról, hogy mennyit jelent az a szülőnek, hogy úgy érezheti ő is tesz valamit és nem csak a rendőrségre hagyja a keresést. Fontos az is, ne kerüljünk abba a helyzetbe, amiről az imént írtunk ismerőseink révén, ne rejtsék el posztjainkat, lássák a segítségkérést. Ne kiállítsunk farkast, mint a mesében a pásztorgyerek, akik unatkozott, és azzal szórakozott, hogy akkor is segítségért kiáltott, amikor nem jött a farkas. Végül amikor valóban jött, már senki nem hitte el, és nem siettek a segítségére, megették a farkasok. Biztosan ismeritek ezt a mesét. Ezért fontos az is, hogy az elveszett állatokat is a helyükön kezeljük, ahogy ebben a cikkünkben leírtuk!
 
Összefoglalva azt gondolom, jó és hasznos dolog a Facebook, érdemes jelen lenni rajta, tanuld meg jól használni és neked is segíthet! 
 
 
 
 
Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/facebook-elveszett-gyerek.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Facebook
A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

2018-08-21

Bizonyára senkit nem lep meg a tény, hogy a Facebook rengeteget tud felhasználóiról. A közösségi hálózat már évek óta gyűjti az adatokat azokról, akik regisztrálnak rá és rendszeresen vagy csak ritkán használják akár asztali (böngészős) verzióját, akár a telefonos alkalmazást. A kérdés tehát...

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

2018-08-09

Valószínűleg tisztában vagy vele, hogy utazási irodád, éttermed vagy hoteled  Facebook oldalán élő videóközvetítéseket is indíthatsz. De talán soha nem mertél belefogni, pedig mára a Facebook kommunikáció egyetlen, értelmes, ingyenes eszköze maradt.   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!