Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Így növelheted meg Facebook oldalad, posztjaid elérését

Marketing Professzorok

Facebook


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Így növelheted meg Facebook oldalad, posztjaid elérését

2017.06.20.

A rajongószám önmagában semmit nem ér, ha nincs elérésed Facebook oldaladon. 2 millió Facebook rajongó tapasztalatai alapján mutatjuk, mit kell tenned a nagy elérésért!

A rajongószám önmagában semmit nem ér, ha nincs elérésed Facebook oldaladon. 2 millió Facebook rajongó tapasztalatai alapján mutatjuk, mit kell tenned a nagy elérésért!


Amikor online marketing auditot tartunk egy cégnél a Marketing Professzorokkal,  gyakran büszkélkednek az auditált cég marketingesei, vezetői Facebook rajongói számukkal. Amikor azonban megmutatjuk nekik, hogy a rajongók 30-50%-át sem éri el az oldal, meglepődve tapasztalják, a rajongószám nem minden. Ha a Facebook eléréseid számának csökkenése miatt nem térülnek meg a közösségi marketingbe fektetett költségek, vagy egyszerűen szeretnéd több emberhez eljuttatni oldalad hírét, akkor jó helyen jársz. Újságaink (Lásd itt) Facebook oldalai gyakran tíz-tizenötszörös elérést produkálnak rajongószámukhoz képest. Bár Márkék folyamatosan csökkentik az eléréseket, nekünk ez eddig még nem okozott gondot. 

 

Céges oldalak esetén nyilvánvalóan sokkal jobban meg van kötve a marketinges keze, mint egy újság esetében, bár a kreatív posztolások itt is elengedhetetlenek. Corporate Facebook oldal esetében sokat segíthetnek a fizetett hirdetések is, így ebben a cikkben ennek használatával is foglalkozunk. 

 

Az organikus Facebook elérésekről röviden

Az utóbbi években hatalmasat változott az organikus elérések hatékonysága a Facebookon. Míg 2012-ben elég volt, ha sok követővel rendelkezik egy oldal, ma már a félmillió likeolóval rendelkező oldalaknak is gyakran 2% körül mozog az organikus elérések megoszlása – ilyen alacsony még sosem volt ez az érték, ráadásul még most is folyamatosan csökken.

 

Több mint 2.000.000 rajongót érünk el saját Facebook oldalainkkal. Hogyan? Közösségi média tanfolyamunkon megmutatjuk! Tudj meg többet a tanfolyamról IDE kattintva.

 

Több mint 60 millió cég képviselteti magát egy Facebook oldallal, azonban ezekből csupán 4 millió használja aktívan a fizetett hirdetéseket. A Facebook számára pedig hatalmas előnyt jelentene, ha a maradék 56 millió is a zsebébe nyúlna egy kis extra elérés reményében.

 

A legtöbb cég még mindig a 2012 előtti gondolkodást alkalmazza: meggyőződésük, hogy ha több bejegyzést közölnek, az organikus elérések idővel biztosan elrugaszkodnak majd a földről. Ez azonban láthatóan nem így van, amit a fent említett 2%-os arány is tisztán mutat. A kreativitás és a megfelelő posztolás a megoldás, ezt azonban nehéz megtanulni. 

 

Szerencsére az elérések számát jól átgondolt fizetett módszerekkel is növelhetjük…. 

 

Szeretnéd növelni céged bevételeit az online marketing erejével? A Marketing Professzorok 18 év tapasztalata alapján átvizsgálja online marketing kommunikációdat, megtervezi marketing stratégiádat, és azokban a feladatokban, amit a Ti nem tudtok elvégezni, komplex segítséget nyújt. Olvasd el a részleteket itt! 
 

 

1. Az elérések alapja a figyelemfelkeltésre és megosztásokra optimalizált tartalom

A jól tovább osztható tartalom a közösségi média marketing legfontosabb eleme, ezért elengedhetetlen, hogy olyan tartalmakat osszunk meg, amelyek megosztásokra vannak optimalizálva.  Az ilyen bejegyzések láttán a felhasználók abbahagyják a hírfolyam görgetését, és figyelmüket a bejegyzésre összpontosítják. A legfőbb cél, hogy a tartalom a megosztás szándékát keltse a felhasználóban.

 

A Facebook hírfolyam algoritmusa előnyben részesíti az aktív hirdetőket és az olyan tartalmakat, amikkel a felhasználók szívesen felveszik a kapcsolatot: minél több reakciót, hozzászólást és megosztást generál az adott bejegyzés, annál jobb lesz az elérése is. Ez az organikus és a fizetett opciók esetén is így van.


A megosztható tartalmakra jó példa ez a reklám videó, amit a Chatbooks készített. A videó nem egészen egy év alatt 71 milliós nézettséget, 70 ezer hozzászólást és közel fél millió megosztást generált.

 

Színezhetjük hírfolyamunkat oda illő, kreatív, kedves videókkal is, mely emberibbé teszi céges arculatunkat. A Marketing Professzorok Facebook oldalán megosztott mókás kis videónk elérése is több, mint 1,7 millió: Marketing Professzorok Facebook videó

 


De a Bohém étteremnek forgatott, egyszerű kis recept videónk is túl van a 40.000-es elérésen, pedig csak pár napja rakták ki:

Éttermi marketing videó, nagy eléréssel


A posztolási stratégia kialakítása során érdemes odafigyelni a CTA-k arányára (Call to Action, vagyis valamilyen közvetlen akcióra való felkérés). Nem minden tartalom kell hogy valamilyen feliratkozásra vagy Facebook oldal kedvelésére vonatkozó felkérést tartalmazzon. Törekedjünk értékes információkat, érdekességeket és hirdetéseket megjelenítő tartalmakat is publikálni. Ha pedig CTA-t helyezünk el benne valamilyen formában, akkor tegyük azt egyszerű, és nem tolakodó módon. Ugyanakkor nem probléma, ha a kreatív tartalmak is tartalmaznak CTA-t, főleg, ha nagy elérést várunk tőlük. 

 

Tipp: Érdemes minden promóciós tartalom után öt nem promóciós bejegyzést megosztani egy megfelelő arány érdekében.

 

Sokan az ellenkező hibába is beleesnek. Olvasd el cikkünket arról, miért hiba az, ha csak képeket posztolsz Facebook oldaladon:  Hogyan használd Facebook és hogyan Instagram oldaladat? 

 

2. Kezdjük az organikussal, és erre építsük a fizetett eléréseket

Hogy a legtöbbet hozhassuk ki a fizetett hirdetésekből, érdemes legalább egy órát, vagy akár egy egész napot várni, mielőtt egy posztot kiemelnénk, hogy egy kis organikus interakciót is generálhassunk vele. Habár az organikus elérések növekedése még így sem garantált, vannak bizonyos módszerek, amikkel a reklámozás előtt egy kicsit felpörgethetjük az elérések számát.

 

Publikáljunk több eredeti és élő videót

A videó még mindig a legtöbb elérést generáló tartalomtípus a Facebookon – háromszor annyi interakciót és 1200%-kal több megosztást képes termelni, mint a szöveges vagy képes tartalmak egyszerre.

 

A Facebook algoritmusa figyelembe veszi, hogy a felhasználók mennyi időt töltenek annak megtekintésével (mielőtt kikapcsolnák) és hogy hány megosztást generál, remek eszköze lehet egy oldal láthatóságának és eléréseinek növelésében.

 

A platform továbbá előnyben részesíti a hosszabb videókat. Habár nincs minden helyzetre alkalmazható terjedelem, egy legalább 5-20 perces élő közvetítés általában jó kiindulópont. A Facebook jelenleg a videókban megjelenített reklámok tesztelését végzi, ami újabb ok a hosszabb videótartalmak megosztására.

 

Variáljuk a tartalomtípusokat

A Facebookon több formában is publikálhatunk tartalmakat: videók, képek, szöveg, illetve ezek kombinációi is működhetnek. Lesznek olyan követők, akiket inkább a képek, míg másokat a szöveg érdekel jobban. Hogy több felhasználó figyelmét is felkeltsük, fontos a különböző tartalomtípusok variálása.

 

Osszuk meg újra a legnépszerűbb tartalmakat

Keressük meg azokat a bejegyzéseket, amelyek első alkalommal rengeteg figyelmet kaptak a Facebookon. Ezek után elég csak újra megosztani őket, hogy azok is értesüljenek róluk, akik korábban nem vették észre. Az ilyen tartalmakat az olyan felhasználók is szívesen látják újra, akiknek elsőre is megtetszett, és jó eséllyel ismét megosztják majd őket. Nem mindenki ül egyszerre a képernyő előtt, ha előző alkalommal szombat este osztottad meg ezt a tartalmat, most próbáld ki szerda reggel. 

 

Használjuk az organikus célközönség szűkítést

Ha olyan tartalmat készülünk megosztani, ami csak egy bizonyos felhasználócsoport számára lehet érdekes, akkor javasolt a potenciális célközönség szűkítés funkciót alkalmazni, amit a bejegyzés szerkesztődoboza alján egy célkereszt-ikon jelez.

 

Az így megjelenő „hírfolyam célzás beállításai” felület lehetővé teszi, hogy különböző érdeklődési címkéket válasszunk ki, és ezek alapján azoknak jelenjen meg a bejegyzés, akik korábban érdeklődést mutattak valamelyikek iránt. 

 

Ugyan itt, a „közönségre vonatkozó megkötések” fülön földrajzi helyre, nemre, korra és nyelvre is szűkíthetjük a bejegyzés láthatóságát.

 

A Facebook analitikai eszközeit használva a későbbiekben tovább finomíthatjuk ezeket a beállításokat, hogy több vagy kevesebb felhasználónak jelenjenek meg a különböző bejegyzések.

 

Osszuk át a tartalmakat más Facebook oldalakra

Sokat segíthetnek az elérés növelésében a keresztmarketing kapcsolatok, megállapodások. Ha egy másik, nagy Facebookoldal is megosztja a Te cikkedet, drasztikusan megnőhet az elérés. Gyakran tesszük meg ügyfeleinknek, hogy 2 milliós Facebook rajongói táborunk elé beosztjuk posztjaikat, ahonnan a mi rajongóink tovább osztják, illetve az adott oldal rajongóivá válnak. 

 

Facebook elérés növelése összefoglalva 

A nagy Facebook elérés 2017-ben sem álom még. Egyszer lehet,hogy csak a fizetett hirdetéseké lesz a közösségi médiumok világa, azonban ma ne higgy azoknak, akik azt mondják, csak ezzel az eszközzel lehet sok embert elérni a Facebookon. Sőt, ahhoz, hogy eredményes hirdetéseket készíts, organikusan is jól futó posztokra van szükséged!  

Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/facebook-eleres-novelese.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: SMM
A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

2018-08-21

Bizonyára senkit nem lep meg a tény, hogy a Facebook rengeteget tud felhasználóiról. A közösségi hálózat már évek óta gyűjti az adatokat azokról, akik regisztrálnak rá és rendszeresen vagy csak ritkán használják akár asztali (böngészős) verzióját, akár a telefonos alkalmazást. A kérdés tehát...

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

2018-08-09

Valószínűleg tisztában vagy vele, hogy utazási irodád, éttermed vagy hoteled  Facebook oldalán élő videóközvetítéseket is indíthatsz. De talán soha nem mertél belefogni, pedig mára a Facebook kommunikáció egyetlen, értelmes, ingyenes eszköze maradt.   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!