Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

A csapból is az ömlik, hogy a Facebookon reklámozni jó. A Facebbokos jelenlétnek vannak kreatív ingyenes alapjai és vannak tudást igénylő fizetős hirdetései is. iért is jó ott lenni ezen a legnagyobb közösségi médián? Nem csak azért, mert mindenki más is

Marketing Professzorok

Online Marketing


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Egy kiváló marketing eszköz a Facebook és annak fizetett hirdetései

2013.03.23.

Szerző: Máté Balázs és Szoro Ákos online marketing tanácsadó

A csapból is az ömlik, hogy a Facebookon reklámozni jó. A Facebbokos jelenlétnek vannak kreatív ingyenes alapjai és vannak tudást igénylő fizetős hirdetései is. iért is jó ott lenni ezen a legnagyobb közösségi médián? Nem csak azért, mert mindenki más is

Forrás: matebalazs.hu

 

A csapból is az folyik, hogy a Facebookon reklámozni jó. A Facebookos jelenlétnek vannak kreatív ingyenes alapjai és vannak tudást igénylő fizetős hirdetései is. Miért is jó ott lenni a legnagyobb közösségi médián? Nem csak azért, mert mindenki más is ezt teszi, hanem mert olyan egyszerű és hatékony eszközöket használhatunk, melyeket helyesen kihasználva rajongókat, látogatókat vonzhatunk weboldalunkra és végül potenciális vevőket szerezhetünk. Ha fizetett hirdetést adunk fel a Facebookon, magunk határozhatjuk meg, mennyi pénzt szánunk reklámjainkra, azok hol jelenjenek meg, kik lássák azokat. Olyan pontos célzást, mint a Facebook tud, senki más nem kínál, hiszen a Nagy Testvér mindent tud felhasználóiról…. Lássuk is részletesebben, milyen lehetőségeket kínál nekünk a Facebook Ads azaz nézzük az alapokat. Mielőtt belevágunk, felhívjuk figyelmeteket, mint ahogy az AdWords esetében is, itt is célszerű szakemberhez fordulni, hiszen azt tapasztaltuk, nagyon sokan dupláját, tripláját költik egy rajongó megszerzésére, mint amennyiért azt meg lehet szerezni. 
 

 

Facebook hirdetések: hirdetés létrehozása

Facebook hirdetés létrehozására több helyről is elindulhatunk. Legegyszerűbb, ha a hírfolyamunk mellett található Hirdetések rész feletti ’Hirdetés létrehozása’ linkre kattintunk. Itt kiválaszthatjuk hirdetni kívánt Facebook oldalunkat, de akár weboldalunk számára is létrehozhatunk hirdetést, csupán az oldal URL címét kell beírni.
 
 
 

Szeretnél mindent tudni a Facebook oldalak kezeléséről, vagy akár a reklámozásról a Facebookon? Gyere el Közösségi Média Mareting Guru tanfolyamunkra, és lesd el minden titkunkat, hogyan tettünk szert 560.000 rajongóra! Kattints ide a jelentkezéshez

 

 
Egy másik lehetőség az, ha a hirdetni kívánt oldalunk borítóképe melletti ’Advertise Your Page’ gombra kattintunk. Ha oldalként voltunk bejelentkezve, figyelmeztetés után vissza tudunk jelentkezni személyi profilunkba, mivel hirdetni csak így lehetséges. Ezek után a hirdetési felületen találjuk magunkat.

Ezek mellett, ha oldalként bejegyzést teszünk közzé, a közzététel gomb mellett a ’Reklámozd’ feliratra kattintva tehetjük meg ugyanezt.

Hirdetés a Facebookon. Hogyan kezdjem el?
 

Facebook hirdetések: ha cél a több lájkoló szerzése. 

Hogyan szerezzünk több like-olót? Bizony ez sokaknak probléma. Megkérhetsz olyan oldaltulajdonosokat, akik sok rajongóval rendelkeznek, hogy segítsenek neked. Nagy oldalakról kreatív üzenetekkel, játékokkal hatékonyan lehet lájkolót küldeni egy másik oldalra. Mi a cikk írásának pillanatában 570.000 rajongót tudunk a hátunk mögött. Ezzel az erővel 23 óra alatt hoztunk össze egy megrendelőnek 2.000 rajongót. Mindezt megteheted fizetett hirdetésekkel is, az, hogy ez többe, vagy kevesebbe fog kerülni attól függ, mennyire ástad magad mélyre a hirdetések optimalizálásában. Bár mindegyik módszerrel rajongói táborunk növelése a cél, a hirdetői felületen megjelenő három lehetőség közül az első opcióban a következőket választhatjuk ki. Itt oldalunknak olyan reklámot hozhatunk létre, amely a fentebb már említett hirdetés részen lesz látható. Ez a hasáb látszik a hírfolyam mellett, a profilok mellett, nagyjából mindig szem előtt van, így egy itt elhelyezett és jó reklám nagy hasznunkra válhat.
 
 
Közösségi média marketing gyakorlatban
 
 
Először a reklám címét kell megadnunk 25 karakterben, amit a Facebook alapesetben oldalunk címével tölt ki. Ez alatt egy 90 karakteres leírást adhatunk, ami alapjáraton megegyezik oldalunk infójával.
 
A Landing View résznél beállíthatjuk, hogy a hirdetésre kattintó személy oldalunk mely részére kerül. Itt választhatunk oldalunk idővonala, képeink vagy eseményeink közül. 
Végül a reklámban szereplő hirdetés képének feltöltésével fejezhetjük be hirdetésünk elkészítését.
 
Miközben a fenti lépések szerint készítjük hirdetésünket, mellette láthatjuk, hogyan néz majd ki végleges formájában. Ezek alapján változtathatunk a szövegen és a képen is, így olyan reklámot készíthetünk magunknak, amilyet szeretnénk.
A ’Támogatott események’ nevű menüpontban egy doboz kipipálásával engedélyezhetjük, hogy miután valaki like-olta az oldalt, ezt az eseményt barátai is lássák üzenőfalukon, vagy a ticker-ben. A négyzet kipipálása nem jelent extra költséget, így nyugodtan engedélyezzük a megjelenést. Ennek is láthatjuk példáját egyből jobbra.
 
 

Facebook hirdetések: szponzorált bejegyzések

Itt már meglévő, vagy éppen új üzenőfali bejegyzéseinket hirdethetjük. Ez lehet bármilyen bejegyzés: szöveges poszt, kép, videó, link. Ezek a szponzorált bejegyzések is a hirdetések oszlopban jelennek majd meg.
Itt is van ’Támogatott események opció’, amely másoknak megjeleníti a bejegyzést, ha valamelyik ismerősük kedveli, kommenteli, vagy megosztja a posztot. Meghatározhatjuk, hogy melyik eseménynél jelenjen meg a bejegyzés, de itt sem jelent extra kiadást, ha mindhárom négyzetet kipipáljuk.
A harmadik lehetőség a szponzorált bejegyzésekhez hasonlít, azonban itt a ’Fizetés’ részben láthatunk majd eltérést.
 
 
Szponzorált bejegyzés létrehozása a facebookon
 
 

Facebook hirdetések: célközönség kiválasztása

A Facebook Ads egyik legerősebb fegyvere a közönség kiválasztása. Az adatok megadása során, a jobb oldalon található ’Audience’ felirat alatt láthatjuk majd, hogy hány embert tudunk majd elérni beállításaink után, valamint azt is, hogy milyen kritériumokat határoztunk meg.
 
Először is hely szerint célozhatjuk meg a felhasználókat, választhatunk országot, megyét, várost és irányítószámot. Város kiválasztása esetén megadhatunk egy egységnyi sugarú kört, így az azon belül eső várások lakosai is láthatják hirdetésünket.
Életkor és nem megadása után lehetőségünk van érdeklődési körök megadására. Ezek a Faccebook rajongói oldalain alapulnak, vagyis olyan személyeknek jelennek majd meg, akik a megadott oldalakat kedvelik.
 
 
 
A ’Broad Categories’-ban nagyobb témákat jelölhetünk ki, így ha például az érdeklődési körökben csak a Nike és Adidas futball oldalait adnánk meg, itt megadhatjuk tágabb kategóriaként a futballt, így a hirdetést más focival kapcsolatos oldalak rajongói is látni fogják.
 
A ’Connections’ részen beállíthatjuk, hogy milyen kapcsolatokkal rendelkezőket célzunk meg. Szűkíthetünk azokra, akik már kedvelték oldalunkat, olyanokra, akik még nem, de beállíthatunk egyéb kapcsolatokat is. Például tudjuk bizonyos ismerőseinkről, hogy sok baráttal rendelkeznek, így őket célozzuk meg, vagy éppen olyanokat, akik nem ismerőseik az adott személynek. 
 
Az ’Advanced Targeting Options’ lenyitásával még több beállítást kapunk, ahol kiválaszthatunk érdeklődési kört (férfi, nő), kapcsolatot (egyedülálló, kapcsolatban, stb.), oktatási intézményt és munkahelyet is.
 
 

Facebook hirdetések: kampány, fizetés és menetrend

Itt állíthatjuk be, hogy milyen pénznemben kívánunk fizetni, mely országból, és az időzónát.
Adjuk meg a kampány nevét, így később egyszerű lesz azonosítani, ha több kampányt is futtatunk. Szabjuk meg a kampány költségvetését, ami lehet napi összeg, vagy a kampány egészére szóló összeg. Például beállíthatjuk, hogy naponta 3000 forintot szánunk rá, vagy az egész kampányra szánunk 50000 forintot.
Azt is beállíthatjuk, hogy az épp aktuális naptól induljon a kampány, vagy beállíthatunk nekünk tetsző időpontot, mettől meddig tartson.
 
 
Facebook hirdetés költségei
 
 
A harmadik reklámozási lehetőség extrái is itt jelentkeznek. Itt beállíthatjuk, hogy mennyi pénzt áldozunk egy kattintásra, de ezt a Facebook-ra is bízhatjuk, így ők ennek fejében fogják optimalizálni a postot.
A beállítások ismerete után, már csak azt kell megtudnunk, hogy kiket, és hogyan szeretnénk elérni, illetve mit szeretnénk tőlük. Következő cikkünkben leírjuk, milyen stratégiákat alkalmazhatunk Facebook hirdetéseinkkel.
 
Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/facebook-ads-alapok.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Online marketing, SMM

Gyorstippek az Instagram meghódításához marketingeseknek

2018-12-09

Facebook helyett Instagram? Egyre több online marketinges dönt így. Mutatjuk, hogyan pótold kiesett weboldal forgalmadat az Instagram marketing segítségével!   

Hogyan segíthet az influencer marketing a szállodáknak?

2018-12-01

Mi alapján válaszd ki a megfelelő influencert szállodádnak? Mit kérj tőle, és mit adj neki munkájáért cserébe? Hogyan hozhatod ki a legtöbbet egy influencerből? 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!