Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Félted gyermeked a nagyvilágtól, félted magánéletedet is, behúzod a függönyt, de nem is gondolnád, az online térben a Facebookon mennyi mindent ki lehet figyelni rólad, és felelőtlen gyermekeinkről! Amióta a Facebook Graph Search itt van, ismét konganak a

Marketing Professzorok

Facebook


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Védd meg magad és adataidat a Facebookon, mi megmondjuk hogyan!

2013.01.25.

Szerző: Máté Balázs online marketing tanácsadó

Félted gyermeked a nagyvilágtól, félted magánéletedet is, behúzod a függönyt, de nem is gondolnád, az online térben a Facebookon mennyi mindent ki lehet figyelni rólad, és felelőtlen gyermekeinkről! Amióta a Facebook Graph Search itt van, ismét konganak a

 

Félted gyermeked a nagyvilágtól, félted magánéletedet is. Behúzod a függönyt, de nem is gondolnád hogy az online térben a Facebookon mennyi mindent ki lehet figyelni rólad, és felelőtlen gyermekeinkről! Amióta a Facebook Graph Search is van, ismét konganak a vészharangok, hogy ezentúl még inkább mindent me lehet majd rólad tudni, hiszen ez az új kereső még össze is gyűjti az általad megosztott adatokat. Ez bizony a rossz akaratú embereknek is nagyon hasznos dolog lehet! Mit tegyél hát, hogy megvédd magad és gyermeked? Cikkünkben bemutatjuk azokat a beállításokat, betartandó szabályokat és a hibákat feltáró alkalmazásokat, weboldalakat, melyek segítenek neked ebben!

 

Ebben a mindig elérhető, digitális világban, az emberek, de különösen a fiatalabb generációk, sokkal többet tesznek közzé magukról online, mint kellene. Egy felmérés szerint, a közösségi média használók 52%-a tesz közzé kockázatosnak tekinthető információkat magáról online. Ráadásul a tinik csak 20 %-a alkalmazza a szükséges titkosítási beállításokat, hogy a felhelyezett tartalmakat csak barátai láthassák.
 
A tinik számára ez bizony hatalmas probléma lehet. Erre rengeteg példa van, pl. fotók a család vagyontárgyairól, és másnap betörés történik. Vagy egy kritizáló alkalmazott, akinek kommentjét éppen a főnök is olvasta, stb. 
Az biztos, hogy az online jelenlét bizony sokunkban az ösztöneinkre hallgatva történik. A Facebookon pl. könnyű visszanézegetni az emlékeket, fotókat, és fontos dátumokat, amelyekről beszámoltál. Ez kellemes élmény lehet, egészen odáig, amíg nem történik egy negatív eset lásd fentebb.
 
 

Mit kell tennem tehát, hogy megvédjem magam és adataimat?

 
És íme azok az eszközök, amelyekkel egy tini, vagy akár egy Facebook mentes felnőtt megpróbálkozhat, ha eljut odáig:
 
 
 

1. Csak a megbízható ismerősöknek készített belső körökkel ossz meg adatokat

 
Ha személyes tartalmat teszel fel, akkor csak azokkal oszd meg, akikben bízhatsz. De csak olyat mondj, amit elmondanál akkor is, ha összefuttok. Az online jelenlét korántsem anonim. Ráadásul „visszajátszható”.
Sőt sokkal nagyobb az esély rá mivel „sok fül” hallja, hogy tüzet szítasz a kommenteddel, és olyannyira a figyelem középpontjába kerülsz, amennyire egyáltalán nem akartál. Erre jó pl. a 21.000 vendég esete a szülinapomon történet, ez is egy véletlen beállításból adódott. 
 
 
 

2. Kapcsold ki a legtöbb helymeghatározós alkalmazást

 
Kapcsold ki ezeket az alkalmazásokat a okostelefonodon. Ha nem vagy biztos, hogy miért is van szükség erre, ismerkedj csak meg a Girls Around Me, Csajok a környéken alkalmazással, ami megjeleníti az összes közeledben lévő lány adatát, az infokat a közösségi média felületekről leszedve. A másik jópofa alkalmazás a WeKnowWhatYou'reDoing..., tudommitcsinálszéppen, amely a Foursquare alkalmazás bejelentkezésein és a Facebook bejegyzéseidet követve mutatja be helyzetedet a nagyközönségnek. 
Érdemes utánanézni hogyan iktasd ki a helymeghatározó szolgáltatásokat. És azt is vedd fontolóra, hogy jobb kikapcsolni azokat a beállításokat, a Facebook, Twitter és fotószolgáltatásoknál, amelyek révén szükségtelenül eltárolják a koordinátáidat.
 
 
 
 

Ha szeretnél többet tudni a Facebookról, annak felhasználási lehetőségeiről, gyere el egynapos bevezető tanfolyamunkra! Jelentkezz most, ide kattintva! 

 
 
 

3. Szelektálj a megosztott tartalmakat illetően

 

Az azonnali megosztást kapcsold ki azokon az alkalmazásokon, amelyek követik a tevékenységeidet. Mindenkinek nem kell tudnia, hogy mit nézel a YouTube-on, vagy mit hallgatsz a Spotify-on. Ha már úgy érzed meg akarsz osztani ilyen eseményeket is az életedből, legalább csak a kiválasztottakkal tedd ezt meg. A Facebook-on van csoportok létrehozására lehetőség, használd ezt ki. 
 
 

4. Rendszeresen frissítsd a beállításaidat

 

Állíts be magadnak emlékeztetőt, hogy legalább 3 havonta egyszer minden közösségi hálós profil beállításodat ellenőrzöd, nem változott-e valami. A BlissControl egy olyan eszköz, amely segít kiválasztani minden változtatást, amit bármelyik közösségi hálón meg akarsz valósítani (jelszó, felhasználónév, engedélyek, titkosítás). Néha a közösségi hálók olyan változtatásokat vezetnek be, amelyek Téged is érintenek, de azonnal nem tudsz róluk. Ha ezeket rendszeresen ellenőrzöd tehát, segíthet abban, hogy ne osszál meg a kelleténél több emberrel információkat.
 
 

5. Gondolkozz el egy olyan szolgáltatás igénybe vételén, ami a hírnevedet védi

 

A Facebook minden chatet, fotót, és állapot frissítést elment. Te magad is letölthetsz bármilyen korábbi állapotot. A Google minden keresést 7 évig őriz meg. 
 
Ahhoz, hogy biztosítsd, hogy csak azt lássák az emberek, amit Te is akarsz, hogy lássanak, nem árt egy kis hírnév menedzsment. Ilyen szolgáltatás pl. a BrandYourself, ami segít, hogy olyan oldalt hozz létre, ahol csak jóváhagyott utalások kerülhetnek fel rólad. Más oldalak, mint a Reputation.com egy keresést futtat le az online hírnevedet illetően, és riaszt, ha bárhol is említést tesznek rólad. Vagy választhatod a régimódit, és kreálhatsz Google Alerts-et a nevedre. (A NutshellMail ugyancsak mailt küld Neked a beállított kulcsszavak felbukkanása esetén minden közösségi háló vonatkozásában.)
 

Ha mindennek ellenére úgy érzed, szeretnél többet megtudni a Facebook működéséről, akkor jelentkezz Facebook alapok tanfolyamunkra itt! 

 
Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/facebook-adatvedelem.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Facebook
A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

2018-08-21

Bizonyára senkit nem lep meg a tény, hogy a Facebook rengeteget tud felhasználóiról. A közösségi hálózat már évek óta gyűjti az adatokat azokról, akik regisztrálnak rá és rendszeresen vagy csak ritkán használják akár asztali (böngészős) verzióját, akár a telefonos alkalmazást. A kérdés tehát...

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

2018-08-09

Valószínűleg tisztában vagy vele, hogy utazási irodád, éttermed vagy hoteled  Facebook oldalán élő videóközvetítéseket is indíthatsz. De talán soha nem mertél belefogni, pedig mára a Facebook kommunikáció egyetlen, értelmes, ingyenes eszköze maradt.   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!