E-mail marketing magyarázata a szakszótárban

Keresés

Menü

Az e-mail marketing jelentése, jellemzése és magyarázata a Máté Balázs online marketing szaktanácsadó által összeállított szakszótárban.

Marketing Professzorok

E-mail marketing


Az email marketing a marketing üzenetek emaileken keresztül való terjesztését jelenti. A hirdető emaileken keresztül közvetlenül a nyilvánosság részére küldi ki marketing üzenetét ahelyett, hogy passzívan várna arra, hogy az érdeklődők a webhelyén találjanak rá arra.

 

Miért jó az e-mail marketing?

 

Az email marketing legnagyobb előnyei a hagyományos levelezéssel szemben, hogy az elektronikus üzenetek ingyenesen kiküldhetők és másodperceken belül eljutnak a címzettig. A hátrányuk, hogy sokan nagy mennyiségű kéretlen emailt (levélszemét, azaz spam) küldenek ki minden email címre, amelyet csak képesek megszerezni. Ez azt eredményezte, hogy az email szolgáltatók különböző spamszűrő rendszereket vezettek be webhelyeiken, ezzel megnehezítve a becsületes email marketinggel foglalkozók munkáját, akiknek kiküldött üzeneteik így nem mindig érnek célba.

 

Az e-mail marketing megfelelő használata

 

A kéretlen levelek küldése bizonyos helyeken egyenesen bűncselekménynek számít, és a jogi következményeken kívül az elkövető domain címének és/vagy IP-címének a fekete listára kerülését is eredményezheti.

 

Éppen ezért az email marketing egyetlen szabályos módja az ügyfelek engedélyének kikérése, mielőtt akár egyetlen emailt is kiküldenél nekik. Ehhez egy úgynevezett feliratkozó, vagy email lista összegyűjtésére lesz szükséged, amely azon személyek adatait tartalmazza, akik külön engedélyt adtak neked arra, hogy emaileket küldj nekik. Egy ilyen lista nélkül lehetetlen email marketinget folytatni, ami egyébként az egyik leghatékonyabb marketing stratégiának számít. Az ilyen email listák kezelésére általában egy úgynevezett automata válaszküldő használata javasolt.
 

címkék: Online marketing
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!