Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Az e-mail marketing jelentése, jellemzése és magyarázata a Máté Balázs online marketing szaktanácsadó által összeállított szakszótárban.

Marketing Professzorok

E-mail marketing


Az email marketing a marketing üzenetek emaileken keresztül való terjesztését jelenti. A hirdető emaileken keresztül közvetlenül a nyilvánosság részére küldi ki marketing üzenetét ahelyett, hogy passzívan várna arra, hogy az érdeklődők a webhelyén találjanak rá arra.

 

Miért jó az e-mail marketing?

 

Az email marketing legnagyobb előnyei a hagyományos levelezéssel szemben, hogy az elektronikus üzenetek ingyenesen kiküldhetők és másodperceken belül eljutnak a címzettig. A hátrányuk, hogy sokan nagy mennyiségű kéretlen emailt (levélszemét, azaz spam) küldenek ki minden email címre, amelyet csak képesek megszerezni. Ez azt eredményezte, hogy az email szolgáltatók különböző spamszűrő rendszereket vezettek be webhelyeiken, ezzel megnehezítve a becsületes email marketinggel foglalkozók munkáját, akiknek kiküldött üzeneteik így nem mindig érnek célba.

 

Az e-mail marketing megfelelő használata

 

A kéretlen levelek küldése bizonyos helyeken egyenesen bűncselekménynek számít, és a jogi következményeken kívül az elkövető domain címének és/vagy IP-címének a fekete listára kerülését is eredményezheti.

 

Éppen ezért az email marketing egyetlen szabályos módja az ügyfelek engedélyének kikérése, mielőtt akár egyetlen emailt is kiküldenél nekik. Ehhez egy úgynevezett feliratkozó, vagy email lista összegyűjtésére lesz szükséged, amely azon személyek adatait tartalmazza, akik külön engedélyt adtak neked arra, hogy emaileket küldj nekik. Egy ilyen lista nélkül lehetetlen email marketinget folytatni, ami egyébként az egyik leghatékonyabb marketing stratégiának számít. Az ilyen email listák kezelésére általában egy úgynevezett automata válaszküldő használata javasolt.
 

címkék: Online marketing

Egy sikeres közösségi influencer marketing kampány 6 alapvető lépése

2018-12-15

A digitális média fejlődésével egyre több olyan marketingeszköz áll a rendelkezésünkre, amelyek 10-20 évvel ezelőtt még elképzelhetetlenek lettek volna. Ilyen többek között a közösségi influencer marketing is. De mit is jelent pontosan ez a kifejezés?

Amit a linképítésről egy marketingesnek mindenképpen tudnia kell 2019-ben

2018-12-14

Három dolog biztos az életben: a halál, az adók és az, hogy a visszahivatkozások még mindig a Google legfontosabb keresőrangsorolási szempontjai közé tartoznak. Egyre nehezebb azonban ilyeneket szerezni. De mégis kell. Mit tehetsz tehát 2019-ben a linkmarketingben? Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!