notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így gyűjthetsz több feliratkozót e-mail marketingedhez

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1_2 logo_2_2 logo_3_2 logo_4_2 logo_5_2 logo_6_2 logo_7_2 logo_8_2 logo_9_2 logo_10_2 logo_11_2 logo_12_2 logo_13_2 logo_14_2 logo_15_2 logo_16_2 logo_17_2 logo_18_2 logo_19_2 logo_20_2 logo_21_2 logo_22_2 logo_23_2 logo_24_2 logo_25_2 logo_26_2 logo_27_2 logo_28_2 logo_29_2 logo_30_2 logo_31_2 logo_32_2 logo_33_2 logo_34_2 logo_35_2 logo_36_2 logo_37_2 logo_38_2 logo_39_2 logo_40_2 logo_41_2 logo_42_2 logo_43_2 logo_44_2 logo_45_2 logo_46_2 logo_47_2 logo_48_2 logo_49_2 logo_50_2 logo_51_2
Főoldal > Hogyan szerezhetsz feliratkozókat, akikből fizető ügyfelek lesznek?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan szerezhetsz feliratkozókat, akikből fizető ügyfelek lesznek?


2015/04/15
Csonka Nikoletta

A pénz és a potenciális ügyfél ott van a listádban!

Biztos Te is rengetegszer hallottad már ezt a mondatot bármilyen formában, és igaz is. Az e-mail marketing továbbra is nagyon hatékony eszköz, de hogy lehet egyre több feliratkozód?

Hírlevél feliratkozók gyűjtése

Az e-mail címek listája, a feliratkozók adatai a legnagyobb kincs, amellyel egy blog vagy egy online vállalat rendelkezhet. Az eladásaid listáját gyakorlatilag ők vezetik: a feliratkozóiddal sokkal könnyebb kiépíteni a kapcsolatot, könnyebb belőlük visszatérő forgalmat generálni és fizető vásárló is belőlük lesz a leggyakrabban a sima látogatókkal szemben. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tudd, hogyan bővítheted a listád!

Amíg a közösségi média folyamatosan változó tendenciákat mutat, és más marketing csatornák is hullámzanak néha, az e-mail marketing az egyetlen, ami szinte folyamatosan, stabil sikereket mutat. Nézzünk egy kis statisztikát:

 • A 15 éven felüli online ügyfelek 66%-a intéz valamilyen vásárlást marketing e-mailek eredményeképp
 • az ügyfelek 91%-a ellenőrzi az e-mailjeit legalább napi egy alkalommal
 • A mobilon történő vásárlások 70%-a valamilyen promóciós e-mail alapján történik

 

Szóval, hogyan használhatod ki Te is ezt?

 

Miért felesleges az e-mail címek listáját bővítened?

Alapvetően a listára feliratkozók számának növelése semmilyen pozitívummal nem jár. Az eredmény sokkal inkább attól függ, hogy milyen típusú feliratkozókat szerzel! Egy olyan lista, amely tele van irreleváns, érdektelen felhasználókkal teljes mértékben értelmetlen.

És ez az a hiba, amit a legtöbben elkövetnek.

Annyira erősen a lista bővítésére koncentrálnak, hogy elfelejtik a mennyiség mögött a minőséget is figyelembe venni.

 

Olyan feliratkozókra van szükséged, akik potenciális vevőid! Akik már vásárlási szándékkal iratkoznak fel hozzád. Ez az egyetlen réteg, akit megéri megcélozni promóciós tartalmú e-maileiddel.

 

Ne felejtsd el a mobil e-mailt sem!

Pihengetünk?

A mobiltelefonok felhasználása az utóbbi években az egekbe szökött, amelyet azt hiszem, nem is kell részleteznem. Nagyon fontos, hogy a kiküldött e-mailed mobiltelefonon, sőt, tableten is megfelelően jelenjen meg!

 

Íme néhány tény a mobil e-mailről:

 

 

 

Néhány érdekes tény az e-mailekről

Az e-mail egy olyan technológia, ami most már több mint 44 éve velünk van. A világ első e-mailje 1971-ben került kiküldésre, de maga a koncepció 1865-ben született meg, 50 éve!

 

Íme néhány egyéb érdekes tény az e-mailekről:

 

 

 

Na jó, de hogyan érdemes hozzálátnod az e-mail lista építésének?

 

Készíts egy ajánlatot, akciót a MEGFELELŐ feliratkozóknak!

A leggyakoribb módja az e-mail feliratkozók gyűjtésének, ha felajánlasz nekik valamilyen értéket cserébe a feliratkozásért. Ez lehet egy ingyenesen letölthető e-book, egy leírás, vagy bármi ami értéket képvisel.

Ahhoz, hogy valóban olyan ügyfeleket szerezz akik szeretnének is vásárolni tőled, olyan „ajándékot” kell felajánlanod, amely közvetlenül vásárlásra ösztönzi őket.

Ne használd az ingyenes lehetőséget csak arra, hogy mennyiségi feliratkozót szedj össze. Legyen az az eladási stratégiád első lépése!

 

Legyen a felajánlott dolog egy példa a termékedre, szolgáltatásodra!

Nagyon fontos, hogy olyan ajándékot kínálj a feliratkozóidnak, amelyek szorosan kapcsolódnak a termékeidhez, szolgáltatásaidhoz, és amivel a valódi fizető ügyfeleket célozhatod meg. Adj kóstolót abból, amit megvásárolhatnak nálad!

 

Lássunk egy példát. Ha a SEO optimalizálásban, a linkmarketingben nyújtasz szolgáltatásokat, készíthetsz egy olyan ajándékot a feliratkozók számára, amely demonstrálja szakértelmed a témakörben, például egy kiadványt, amelyben szakértőileg leírod, melyek a leggyakoribb hibák a linképítésben.

Az példa abból, amit te valóban nyújtani fogsz, és a potenciális vevőidet érdekelni fogja. Ne adj azonban nekik mindent ingyen: inkább csak kóstolót abból amit adhatsz. Gondolkodtasd meg őket kicsit.

 

Rengeteg módja van a jó ajándék megtalálásának.

 • ha eBook-ot árulsz, add ajándékba a könyv első fejezetét, vagy az összefoglalóját!
 • ha egy online kurzust próbálsz eladni, az ajándék lehet egy kiadvány, amelyben rengeteg információ van a kurzusról és a tematikáról
 • ha webfejlesztéssel foglalkozok vagy SEO-val, az ajándék lehet egy ingyenes weboldal elemzés

 

Ezzel a technikával olyan feliratkozókra tehetsz szert, akik már tudják, hogy el akarsz majd adni nekik valamit, és elkerülheted az üres ajándékvadászokat!

 

Hogyan lesz a feliratkozóból ügyfél?

Ha már megvan a megfelelő listád, a nehezén már túl vagy. Potenciális vásárlók listája várja e-mailjedet, ráadásul vásárlói attitűddel! Remélhetőleg az ajándék után már már tudják hogy igazi szakértővel van dolguk, és hogy valódi értéket közvetítesz. Már csak ügyfelet kell csinálni a vásárlóból.

Két kulcsfontosságú összetevője van ennek a folyamatnak:

 • Egy intelligens automata válasz
 • egyszerű és átlátható vásárlás

 

Az intelligens automata válasz beállítása

Ha már az ügyfelet megfogtad, néhány automata e-mail kiküldésére lesz szükséged:

 1. Egy gratuláló e-mail – Üdvözöld a feliratkozót, és mondd el neki micsoda nagyszerű döntést hozott azzal, hogy hozzád csatlakozott. Ezzel növeled a bizalmát.
 2. Egy mesélő e-mail – küldj el neki egy rövid történetet egy előző ügyfeledről, aki hasonló problémákkal küzdött mint ő (pl.: szegényes SEO), és hogy hogyan oldottátok meg a problémát. Az e-mail végén helyezz el egy linket, amely weboldaladra mutat.
 3. Egy Sales típusú e-mail – Ez az e-mail szintén a termékeddel kapcsolatos történetről kell, hogy szóljon, de most a végén sokkal erőteljesebben rámehetsz a vásárlásra ösztönzésre. Az elhelyezett link itt egy olyan landing page-re mutasson, ahol egy limitált ideig elérhető szolgáltatást talál az ügyfél.
 4. Figyelmeztető e-mail – Ebben az e-mailben figyelmezteted a feliratkozót, hogy miről marad le nemsokára, ha nem vásárol hamar. Itt is szükséged lesz a sztorira. A levél végén adj neki egy 24 órás határidőt a vásárlásra.
 5. Az utolsó felhívás – ez már csak egy rövid emlékeztető, hogy a speciális ajánlatod már csak 5 órán át elérhető.

 

Egyszerű vásárlási folyamat

A vásárlások 68%-a marad félbe a tapasztalat hiányában! A vásárlási folyamatot olyan egyszerűvé kell tenned, amennyire csak tudod.

 

Optimalizáld vásárlói felületed mobilra, okostelefonra és tabletre is!

 • légy mindig hiteles és megbízható
 • a lehető legkevesebb átirányítással oldd meg
 • ajánlj fel annyi fizetési lehetőséget, amennyit csak tudsz

 

Összegezve:

 1. A megfelelő e-mail lista összeállítása egy online vállalat első lépései között kell, hogy legyen
 2. Ahhoz, hogy valóban értékes, potenciális vásárlók iratkozzanak fel hozzád, valami olyan értékes és jól megválasztott ingyenes ajándékot kell felajánlanod, amely megfogja célközönséged
 3. Ha már megvan a megfelelő célközönség listája és elérhetősége, a feliratkozókból vásárlókat kell generálnod!

 

Online marketing

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 105

Átlagos értékelés: 4.7
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.09.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Magyarország leglátogatottabb online marketing blogja

ENNYIEN OLVASTÁK A BLOGOT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
385 265
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Garancia

A garancia, azaz a jótállás azt jelenti, hogy egy terméket/szolgáltatást eladó fél köteles...

Eszköztár

Az eszköztárak általában vízszintes vagy függőleges sávban elhelyezett ikonokból állnak....

Opt-in

Egy olyan regisztrációs eljárás, amely során a felhasználó bizonyos adatok megadásával...

Hideghívás

Mi is az a hideghívás? A hideghívás olyan kéretlen telefonhívások, amelyek célja egy...

Beszerzés

Beszerzés, Cselekvés alapú árazás (CPA)   Egy olyan reklám-árszabási forma, amely...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok BTL Kommunikációs ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.