Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

A direkt marketing jelentése, jellemzése és magyarázata a Máté Balázs online marketing szaktanácsadó által összeállított szakszótárban.

Marketing Professzorok

Direkt marketing


A direkt marketing, azaz a közvetlen üzletszerzés az általános marketing egy olyan ágazata, amely az ügyfelekkel valamilyen hirdetés vagy reklámcélú tevékenység segítségével való kapcsolatfelvételre, illetve az ezek által kiváltott reakciók nyomon követésére összpontosít. Ez lehetőséget ad a visszajelzés kielemzésére, a reklám hatékonyságára, amelyről aztán az így kapott eredmények alapján el lehet dönteni, hogy érdemes-e tovább folytatni jelenlegi formájában, vagy módosítani kell rajta.

 

A direkt marketing eszközök

 

A direkt marketing módszerek közé tartozik a hagyományos levélküldés, az emailküldés, a telefonhívások és minden más „címezhető” média. Miután valamelyik ilyen csatornán megkezdődik hirdetési kampány, onnantól kezdve a beérkező visszajelzések összeköthetőek a kampány bizonyos időszakaival.

 

Ez nem lehetséges a nem címezhető csatornák használata esetén, mint például a TV-s, rádiós, vagy hirdetőtáblás hirdetéseknél, amelyek nem számítanak direkt marketing taktikáknak.

 

A közvetlen marketing célja pontosan megállapítani, hogy mik a nyilvánosság vágyai és szükségletei, és hogy miként lehetne a leginkább megfelelni az ügyfelek keresletének.
 

címkék: Online marketing

Miért nincs meg egymás nélkül a PPC és a keresőoptimalizálás?

2018-12-17

Ha azt hiszed, választanod kell a SEO és a PPC (Google Ads) között, nagyon tévedsz. Ha bármelyiket is magába használod, elesel azoktól a fontos előnyöktől, melyekről következő cikkünkben írtunk!  

Egy sikeres közösségi influencer marketing kampány 6 alapvető lépése

2018-12-15

A digitális média fejlődésével egyre több olyan marketingeszköz áll a rendelkezésünkre, amelyek 10-20 évvel ezelőtt még elképzelhetetlenek lettek volna. Ilyen többek között a közösségi influencer marketing is. De mit is jelent pontosan ez a kifejezés?

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!