Keresés

Menü

A direkt marketing jelentése, jellemzése és magyarázata a Máté Balázs online marketing szaktanácsadó által összeállított szakszótárban.

Marketing Professzorok

Direkt marketing


A direkt marketing, azaz a közvetlen üzletszerzés az általános marketing egy olyan ágazata, amely az ügyfelekkel valamilyen hirdetés vagy reklámcélú tevékenység segítségével való kapcsolatfelvételre, illetve az ezek által kiváltott reakciók nyomon követésére összpontosít. Ez lehetőséget ad a visszajelzés kielemzésére, a reklám hatékonyságára, amelyről aztán az így kapott eredmények alapján el lehet dönteni, hogy érdemes-e tovább folytatni jelenlegi formájában, vagy módosítani kell rajta.

 

A direkt marketing eszközök

 

A direkt marketing módszerek közé tartozik a hagyományos levélküldés, az emailküldés, a telefonhívások és minden más „címezhető” média. Miután valamelyik ilyen csatornán megkezdődik hirdetési kampány, onnantól kezdve a beérkező visszajelzések összeköthetőek a kampány bizonyos időszakaival.

 

Ez nem lehetséges a nem címezhető csatornák használata esetén, mint például a TV-s, rádiós, vagy hirdetőtáblás hirdetéseknél, amelyek nem számítanak direkt marketing taktikáknak.

 

A közvetlen marketing célja pontosan megállapítani, hogy mik a nyilvánosság vágyai és szükségletei, és hogy miként lehetne a leginkább megfelelni az ügyfelek keresletének.
 

címkék: Online marketing
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!