Direkt marketing jelentése és magyarázata

Keresés

Menü

A direkt marketing jelentése, jellemzése és magyarázata a Máté Balázs online marketing szaktanácsadó által összeállított szakszótárban.

Marketing Professzorok

Direkt marketing


A direkt marketing, azaz a közvetlen üzletszerzés az általános marketing egy olyan ágazata, amely az ügyfelekkel valamilyen hirdetés vagy reklámcélú tevékenység segítségével való kapcsolatfelvételre, illetve az ezek által kiváltott reakciók nyomon követésére összpontosít. Ez lehetőséget ad a visszajelzés kielemzésére, a reklám hatékonyságára, amelyről aztán az így kapott eredmények alapján el lehet dönteni, hogy érdemes-e tovább folytatni jelenlegi formájában, vagy módosítani kell rajta.

 

A direkt marketing eszközök

 

A direkt marketing módszerek közé tartozik a hagyományos levélküldés, az emailküldés, a telefonhívások és minden más „címezhető” média. Miután valamelyik ilyen csatornán megkezdődik hirdetési kampány, onnantól kezdve a beérkező visszajelzések összeköthetőek a kampány bizonyos időszakaival.

 

Ez nem lehetséges a nem címezhető csatornák használata esetén, mint például a TV-s, rádiós, vagy hirdetőtáblás hirdetéseknél, amelyek nem számítanak direkt marketing taktikáknak.

 

A közvetlen marketing célja pontosan megállapítani, hogy mik a nyilvánosság vágyai és szükségletei, és hogy miként lehetne a leginkább megfelelni az ügyfelek keresletének.
 

címkék: Online marketing
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!