Keresés

Menü

Designer nélkül igényes weboldal létrehozása

Marketing Professzorok
Már csatlakoztam Köszi, most nem

Így lehet igényes weboldalad teljes munkaidős designer alkalmazása nélkül

2017.04.03.

Igényes weboldal

Egy igényes tartalommal nem rendelkező internetes oldal nem fogja felkelteni a látogatók érdeklődését. De mi a teendő, ha nem szeretnénk teljes munkaidőben designert alkalmazni? Ha ezt olvasod, akkor bizonyára szeretnél weboldalad tartalmának igényes és megnyerő külsőt adni, amellyel nem csupán felkeltheted a látogatók figyelmét, hanem emlékezetesebbé is teheted számukra oldalad böngészését – ezzel biztosíthatod, hogy később szívesebben visszatérjenek majd hozzád.


Ha azonban kisebb vállalkozásod vagy céged számára készült az oldal, akkor elképzelhető, hogy az első lépést is nehéz megtenni egy igényes design kialakítása felé – elvégre nem mindenkiből lesz designer.

A következő lehetőségek állnak rendelkezésedre, ha nem szeretnéd, vagy nem tudod saját magadnak elkészíteni weboldalad grafikai arculatát – vagy nem fér bele a költségvetésedbe egy profi designer alkalmazása teljes munkaidőben.

 

Igényes megjelenés designer nélkül – Vásárolj előre elkészített témát


A legolcsóbb opció egy nagyszerű webdesign eléréséhez egy előre elkészített design vásárlása. A téma egy afféle „maszk” weboldalad számára, amely segítségével testre szabhatod az oldal színeit, menüelemeit, betűtípusait és rengeteg más vizuális részét is. Ezek a témák első sorban WordPress alapú weboldalak számára készültek.

Az ilyen előre elkészített témák előnyei:
•    Minőség
•    Kész kóddal kaphatók
•    Automatikusan frissülnek a WordPress frissítésekor
•    Megfizethetők
•    Gyakran reszopnzívak, tehát mobil és egyéb eszközökön is működnek

Az ilyen témák hátrányai, hogy ha bármilyen változtatást szeretnénk végezni rajtuk, akkor szükségünk lesz valakire, aki ért a CSS-hez.

 

Igényes megjelenés designer nélkül – Alkalmazz szabadúszót

 

Ha nem szeretnénk teljes munkaidőben foglalkoztatni egy designert, akkor egy másik nagyszerű lehetőség egy alkalmi munkákat vállaló, szabadúszó alkalmazása.

A legnagyobb előny ilyenkor a megtakarított időből származik. Ha nem szeretnéd saját magad megtanulni a webdesign különböző fogásait, egy tehetséges szabadúszóra bízhatod ezt a feladatot, míg te azokra a dolgokra koncentrálhatsz, amelyek számodra a legfontosabbak.

Érdemes azonban észben tartani, hogy amint a szabadúszó végez a megállapodásban szereplő munkájával, további szolgáltatásokért valószínűleg újabb költségeket kérhet a későbbiekben. Ezért érdemes valamennyire érteni például a CSS-hez (WordPress oldal esetén), hogy a későbbiekben apróbb változtatásokat végezhessünk weboldalunkon külső segítség nélkül.

 

Igényes megjelenés designer nélkül – Keress egy design irodát


Ha oldalad tartósabb karbantartást igényel, akkor érdemes hosszabb távra tervezni. Ilyen esetben tökéletes megoldás lehet egy professzionális design-szolgáltatás igénybe vétele. Ez az összes opció közül a legelőnyösebb.

Számos érv szól egy profi design-cég mellett, ezek közül néhány fontosabb:
•    Minőség – egy designirodától általában a lehető legjobb minőségű designt várhatjuk el
•    SEO – a legtöbb profi szolgáltatáshoz hozzátartozik a keresőoptimalizálás, azaz a SEO is
•    Reszponzív weboldalak – akár egy asztali számítógépen, akár egy tableten vagy okostelefonon tekintik meg oldaladat a látogatók, biztosan egy arra az eszközre készített verziót böngészhetnek majd

Természetesen a legjobb minőség és teljesítmény nem a legolcsóbb opció. A szükségleteid és a költségvetésed közötti egyensúly és kompromisszumok döntik majd el, hogy melyik lehetőség a legmegfelelőbb számodra.

Szerző: Mocsy

címkék: Honlapkészítés
Innovatív B2B inbound marketing stratégiák 2018-ra

Innovatív B2B inbound marketing stratégiák 2018-ra

2018-04-06

Aki foglalkozott már valaha inbound B2B marketinggel az tudja, hogy egy természetében innovatív tevékenységről van szó. Így marad mindig friss és újszerű – ez adja a sikerét. Persze a különböző újítások...

1996-ban készítettem el az első honlapomat, akkor még GIF-ekkel dobtuk fel a tartalmat. Mára ez jelentősen megváltozott. A honlapkészítés, a tartalommarketing és a közösségi média marketing világa sem lehet meg a legújabb vizuális tartalmak nélkül.

15 letaglózó statisztikai adat a vizuális tartalommarketingről

2018-03-04

1996-ban készítettem el az első honlapomat, akkor még GIF-ekkel dobtuk fel a tartalmat. Mára ez jelentősen megváltozott. A honlapkészítés, a tartalommarketing és a közösségi média marketing világa sem lehet meg a...

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!