notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A dátumok segíthetnek felismerni a Google-nak a minőségi örökzöld tartalmakat. SEO hírek.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A dátumok segíthetnek felismerni a Google-nak a minőségi örökzöld tartalmakat! SEO hírek.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A dátumok segíthetnek felismerni a Google-nak a minőségi örökzöld tartalmakat! SEO hírek.


2019/09/06
Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Sokan, akik már több éve foglalkoznak a tartalommarketinggel kérdeznek meg arról, hogy érdemes-e a régebbi, 4-5 évvel ezelőtti cikkek dátumát elrejteni azért, hogy a Google ne gondolja elavultnak a tartalmat. Mindig az volt a véleményem, hogy soha nem szabad olyat tenni, ami nem a felhasználók érdeke, azt a Google is jutalmazni fogja.
 

A dátumok segíthetnek felismerni a Google-nak a minőségi örökzöld tartalmakat. SEO hírek.

A Google szakértői válasza

John Mueller, a Google egyik „hangja” ismét megerősítette, hogy a dátumok nagyon is fontosak, ha az online tartalmakról van szó. 2019 augusztusa közepén egy felhasználó arra volt kíváncsi a Twitteren, hogy jobb elrejteni egy cikk dátumát, vagy az „ősrégieket” is megjeleníteni.

 

Mueller erre a következő választ kínálta:

„Részemről jobb tudni, hogy mi volt a dátum, mert ettől könnyebben fel lehet ismerni a jó minőségű, örökzöld tartalmakat.”

 

Ezt a következő kérdés követte:

 

„Mi van, ha nem feltétlenül örökzöld tartalmakról, hanem inkább márkákról és termékekről szóló szerkesztői véleményekről van szó?”

 

Mueller válasza egyértelmű:

 

„Mi a rossz abban, ha megadjuk a dátumot? Ha a felhasználók információiért mennek oda, akkor egy dátum nagyon hasznos lehet.”

 

John korábban (pont 2018 augusztusában) is megjegyezte már, hogy a tartalmakhoz jó ötlet dátumot hozzáadni, és akkor is az örökzöld témával érvelt. Mindemellett tudjuk azt is, hogy a Google büntetést szab ki az olyan kiadókra, akik elrejtik, vagy manuálisan manipulálják a találatokban megjelenő publikációs dátumot.

 

Mit tegyél tehát a jó SEO érdekében?

Pihengetünk?
Semmiképpen nem érdemes csalni, manipulálni. Ha egy cikk régebbi, azt érdemes tudatni az olvasókkal és a Google-el is. Ha a cikket frissíted, és megfelel a mai információknak, helyzetnek, akkor persze írd be a frissítés dátumát is, így mind a keresők, mind a Google tudni fogja, ez egy örökzöld, de frissült tartalom! 
 
Google SEO, keresőoptimalizálás

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 97

Átlagos értékelés: 4.9
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.09.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Magyarország leglátogatottabb online marketing blogja

ENNYIEN OLVASTÁK A BLOGOT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
377 321
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Visszatérítés

A visszatérítés azt jelenti, hogy egy vásárló...

eBay

Mi az az eBay? Az eBay egy olyan internetes kereskedelmi platform, amelyen a...

linkcsere

Linkcsere Akkor beszélünk linkcseréről, amikor két weboldal tulajdonos közös megegyezés...

SMM

 Az SMM a közösségi média marketing rövidítése...

Taguchi tesztelés

A Taguchi tesztelés a japán mérnök és statisztikus, Genichi Taguchi...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok BTL Kommunikációs ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.