Keresés

Menü

Mi az a vásárlói személyiség (Buyer Persona)? A marketing szakkifejezés leírása, magyarázata az online marketing szakszótárban, a marketing tanácsadó szerint.

Marketing Professzorok

Vásárlói személyiség (Buyer Persona)


Mi az a vásárlói személyiség (Buyer Persona)?

Vásárlói személyiség (Buyer Persona)

Egy olyan képzeletbeli személyiség, amely egy cég számára az ideális ügyfelet jelenti. Ezt a példaszemélyiséget számos marketing stratégia optimalizálásához használhatjuk. A vásárlói személyiséget általában vásárlói célok, az iparág elemzése, ügyféladatok, demográfiai adatok és természetes emberi viselkedés alapján szokás elkészíteni. Segítségével egy képet alkothatunk arról az ügyfélről, aki számára érdemes hirdetnünk, és ez alapján alakíthatjuk ki weboldalainkat, készíthetünk új tartalmakat és személyre szabhatunk minden más marketing-módszert is, hogy további növekedést érhessünk el.
 

címkék: Online marketing
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!