Branding kifejezés értelmezése

Keresés

Menü

Branding jelentése, jellemzése és értelmezése az online marketing szakszótárban.

Marketing Professzorok

Branding


A branding kifejezésnek két jelentése van

 

1. A branding általánosságban


Brandingnak nevezzük azt a folyamatot, amelynek célja egy céget vagy terméket olyan branddé (márka) alakítani, amelyhez az emberek automatikusan egy sajátos, pozitív image-et, élményt, vagy elvárást képesek kapcsolni.

 

A Google, a Yahoo!, a Windows és más nagyobb nevek mind olyan brandekké nőtték ki magukat az online világban, hogy szinten mindenki tudja, hogy mik is ezek és mit képviselnek. A branding ezen formája reklámok segítségével történik olyan méretben, hogy azok megfelelő nyilvános hatást érhessenek el.

 

 

2. Branding másik értelmezés


Egy e-book brandingje azt jelenti, hogy az e-book vásárlói vagy címzettei (amennyiben az e-bookot valaki ajándékba kapta) jogosultak rá (és élnek is ezzel a jogukkal), hogy saját partnerhivatkozásukat helyezhessék el az e-bookban. A PDF formátumban terjesztett e-bookok brandingjéhez különleges programra van szükség.

 

Egy hatékony és működőképes marketing stratégia egy e-bookot készíteni, és összekötni a vásárlók branding jogát a viszonteladás vagy elajándékozás jogával. Így az e-book tulajdonosai elhelyezhetik saját partnerhivatkozásukat az e-bookban, majd továbbadhatják azt másoknak egy bizonyos pénzösszegért vagy ingyenes ajándék formájában. Ez a könyv terjesztését ösztönzi, hiszen lehetőséget biztosít a partnerprogramokból származó bevétel begyűjtésére. A könyv eredeti szerzője számára is pozitív ez a megoldás, hiszen saját, az e-bookban elhelyezett hivatkozásai is egyre több emberhez juthatnak így el.
 

címkék: Online marketing
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!