Keresés

Menü

Branding jelentése, jellemzése és értelmezése az online marketing szakszótárban.

Marketing Professzorok

Branding


A branding kifejezésnek két jelentése van

 

1. A branding általánosságban


Brandingnak nevezzük azt a folyamatot, amelynek célja egy céget vagy terméket olyan branddé (márka) alakítani, amelyhez az emberek automatikusan egy sajátos, pozitív image-et, élményt, vagy elvárást képesek kapcsolni.

 

A Google, a Yahoo!, a Windows és más nagyobb nevek mind olyan brandekké nőtték ki magukat az online világban, hogy szinten mindenki tudja, hogy mik is ezek és mit képviselnek. A branding ezen formája reklámok segítségével történik olyan méretben, hogy azok megfelelő nyilvános hatást érhessenek el.

 

 

2. Branding másik értelmezés


Egy e-book brandingje azt jelenti, hogy az e-book vásárlói vagy címzettei (amennyiben az e-bookot valaki ajándékba kapta) jogosultak rá (és élnek is ezzel a jogukkal), hogy saját partnerhivatkozásukat helyezhessék el az e-bookban. A PDF formátumban terjesztett e-bookok brandingjéhez különleges programra van szükség.

 

Egy hatékony és működőképes marketing stratégia egy e-bookot készíteni, és összekötni a vásárlók branding jogát a viszonteladás vagy elajándékozás jogával. Így az e-book tulajdonosai elhelyezhetik saját partnerhivatkozásukat az e-bookban, majd továbbadhatják azt másoknak egy bizonyos pénzösszegért vagy ingyenes ajándék formájában. Ez a könyv terjesztését ösztönzi, hiszen lehetőséget biztosít a partnerprogramokból származó bevétel begyűjtésére. A könyv eredeti szerzője számára is pozitív ez a megoldás, hiszen saját, az e-bookban elhelyezett hivatkozásai is egyre több emberhez juthatnak így el.
 

címkék: Online marketing
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!