Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

A biztonsági lista, azaz a safelist jelentése, jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

Marketing Professzorok

Biztonsági lista


Egy biztonsági lista olyan internet felhasználók neveit és email címeit tartalmazza, akik önszántukból beleegyeztek abba, hogy a lista többi tagjaitól emailt fogadjanak. Ezek a listák gyakran online marketingesekből állnak, akik azért csatlakoztak, hogy a közös siker érdekében marketing üzeneteket osszanak meg egymással.

Léteznek ingyenes és fizetős biztonsági listák is. A fizetős listák vagy egyszeri fizetést kérnek a regisztrációkor, vagy havidíjas rendszerben működnek. Az ilyen listák nagy része moderált, tehát egy vagy több valódi személy ellenőrzi és dönti el, hogy a küldött üzenetek tovább mehetnek-e a többi felhasználónak, vagy sem.

 

A biztonsági lista előnye

Egy nagyobb biztonsági listához való csatlakozás előnye, hogy azonnal egy több ezer emberből álló listához juthatsz hozzá, akik nem tekintik spamnek, ha üzenetet küldesz nekik.

A hátrány viszont az, hogy ezek nem célzott közönségek, hiszen legtöbbjük azért regisztrálta magát, hogy saját termékeit és szolgáltatásait reklámozhassa, és nem kíváncsiak a többi listatag ajánlataira.

 

A biztonsági lista hátránya

A biztonsági listák tagjainak továbbá számolniuk kell azzal, hogy naponta akár több száz email is érkezhet címükre, amelyek kiválogatása vagy törlése egyre időigényesebb feladat lehet, minél tovább halogatja az ember. A legtöbb biztonsági lista szabályzatának része, hogy amennyiben egy tag nem képes további üzeneteket fogadni a megtelt email fiók miatt, úgy az a tag azonnali törlésre kerül a listáról.

Ezen hátrányok miatt  a biztonsági listák népszerűsége nem tartott igazán sokáig.
 

címkék: Online marketing

Egy sikeres közösségi influencer marketing kampány 6 alapvető lépése

2018-12-15

A digitális média fejlődésével egyre több olyan marketingeszköz áll a rendelkezésünkre, amelyek 10-20 évvel ezelőtt még elképzelhetetlenek lettek volna. Ilyen többek között a közösségi influencer marketing is. De mit is jelent pontosan ez a kifejezés?

Amit a linképítésről egy marketingesnek mindenképpen tudnia kell 2019-ben

2018-12-14

Három dolog biztos az életben: a halál, az adók és az, hogy a visszahivatkozások még mindig a Google legfontosabb keresőrangsorolási szempontjai közé tartoznak. Egyre nehezebb azonban ilyeneket szerezni. De mégis kell. Mit tehetsz tehát 2019-ben a linkmarketingben? Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!