Biztonsági lista magyarázata

Keresés

Menü

A biztonsági lista, azaz a safelist jelentése, jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

Marketing Professzorok

Biztonsági lista


Egy biztonsági lista olyan internet felhasználók neveit és email címeit tartalmazza, akik önszántukból beleegyeztek abba, hogy a lista többi tagjaitól emailt fogadjanak. Ezek a listák gyakran online marketingesekből állnak, akik azért csatlakoztak, hogy a közös siker érdekében marketing üzeneteket osszanak meg egymással.

Léteznek ingyenes és fizetős biztonsági listák is. A fizetős listák vagy egyszeri fizetést kérnek a regisztrációkor, vagy havidíjas rendszerben működnek. Az ilyen listák nagy része moderált, tehát egy vagy több valódi személy ellenőrzi és dönti el, hogy a küldött üzenetek tovább mehetnek-e a többi felhasználónak, vagy sem.

 

A biztonsági lista előnye

Egy nagyobb biztonsági listához való csatlakozás előnye, hogy azonnal egy több ezer emberből álló listához juthatsz hozzá, akik nem tekintik spamnek, ha üzenetet küldesz nekik.

A hátrány viszont az, hogy ezek nem célzott közönségek, hiszen legtöbbjük azért regisztrálta magát, hogy saját termékeit és szolgáltatásait reklámozhassa, és nem kíváncsiak a többi listatag ajánlataira.

 

A biztonsági lista hátránya

A biztonsági listák tagjainak továbbá számolniuk kell azzal, hogy naponta akár több száz email is érkezhet címükre, amelyek kiválogatása vagy törlése egyre időigényesebb feladat lehet, minél tovább halogatja az ember. A legtöbb biztonsági lista szabályzatának része, hogy amennyiben egy tag nem képes további üzeneteket fogadni a megtelt email fiók miatt, úgy az a tag azonnali törlésre kerül a listáról.

Ezen hátrányok miatt  a biztonsági listák népszerűsége nem tartott igazán sokáig.
 

címkék: Online marketing
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!