Keresés

Menü

A biztonsági lista, azaz a safelist jelentése, jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

Marketing Professzorok

Biztonsági lista


Egy biztonsági lista olyan internet felhasználók neveit és email címeit tartalmazza, akik önszántukból beleegyeztek abba, hogy a lista többi tagjaitól emailt fogadjanak. Ezek a listák gyakran online marketingesekből állnak, akik azért csatlakoztak, hogy a közös siker érdekében marketing üzeneteket osszanak meg egymással.

Léteznek ingyenes és fizetős biztonsági listák is. A fizetős listák vagy egyszeri fizetést kérnek a regisztrációkor, vagy havidíjas rendszerben működnek. Az ilyen listák nagy része moderált, tehát egy vagy több valódi személy ellenőrzi és dönti el, hogy a küldött üzenetek tovább mehetnek-e a többi felhasználónak, vagy sem.

 

A biztonsági lista előnye

Egy nagyobb biztonsági listához való csatlakozás előnye, hogy azonnal egy több ezer emberből álló listához juthatsz hozzá, akik nem tekintik spamnek, ha üzenetet küldesz nekik.

A hátrány viszont az, hogy ezek nem célzott közönségek, hiszen legtöbbjük azért regisztrálta magát, hogy saját termékeit és szolgáltatásait reklámozhassa, és nem kíváncsiak a többi listatag ajánlataira.

 

A biztonsági lista hátránya

A biztonsági listák tagjainak továbbá számolniuk kell azzal, hogy naponta akár több száz email is érkezhet címükre, amelyek kiválogatása vagy törlése egyre időigényesebb feladat lehet, minél tovább halogatja az ember. A legtöbb biztonsági lista szabályzatának része, hogy amennyiben egy tag nem képes további üzeneteket fogadni a megtelt email fiók miatt, úgy az a tag azonnali törlésre kerül a listáról.

Ezen hátrányok miatt  a biztonsági listák népszerűsége nem tartott igazán sokáig.
 

címkék: Online marketing
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!