Keresés

Menü

Facebook-posztolás trendek

Marketing Professzorok

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb online marketing cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövesd LinkedIn, Google Plus vagy Instagram oldalunkat!

.


Hírlevél feliratkozás
Hogyan posztoljunk hatékonyan a Facebook-on

2016.11.10.

Facebook-posztolás trendek

Mint mindenhol, a Facebook-on is változnak a trendek évről évre, hónapról hónapra, nem árt, hogyha tisztában vagyunk azzal, hogy manapság miképpen kellene posztolnunk ahhoz, hogy hatékonyak és eredményesek legyünk. A most következő cikkben sok év tapasztalatát mondom el nektek, illetve megismerkedhettek a legújabb Facebook-trendekkel is! 


 

Milyen sűrűn posztoljunk a Facebook-on?

Ez az egyik általános kérdés, amit feltesznek nekünk, egyben ez az egyik legfontosabb dolog, amit tudnunk kell! Tudni kell elsősorban azt, hogy a Facebook-posztok többsége aktualitását veszti nagyjából harminc perc alatt. Ebből következik az is, hogy van fél óránk arra, hogy interakciót generáljunk. A mi kísérletezésünk is bebizonyította azt, hogy ha egy poszt nem ér kellő embert körülbelül 10 perc alatt, akkor később sem fog. Azt állapítottuk meg, hogy a posztok minél sűrűbbek, annál jobb esélyünk van arra, hogy egy-egy poszt több embert ér el.  Általánosságban elmondható, hogy napközben érdemes 15-20 percenként, este 6 óra és 21 óra között 10 percenként, éjszaka pedig fél vagy 1 óránként posztolni.

 

Mikor posztoljunk a Facebook-on?

Gondoljuk végig, mikor van a legtöbb ember a Facebook közelében? Az emberek többsége tanul vagy pedig dolgozik, ebből adódóan a reggel 9 és délután 17:00 közötti időszakban kevesebben pötyögnek a Facebook-on. Reggel azonban nagyon sokan látogatják a közösségi hálót, munkába-, vagy iskolába menet minden ember a telefonját nyomogatja, és abban biztos lehetsz, hogy ezeknek az embereknek több mint a fele a Facebook-ot nézi! Este pedig végre mindenki a televízió vagy a számítógép elé kerül és nincs megállás, mindenki az üzenő falat bámulja. Szóval a legideálisabb időpont a posztolásra a kora reggeli és az esti időpontok. Hozzáteszem, hogy hétvégén sűrűbben kell posztolni, mert mindenki otthon van, főleg, ha esik az eső!

 

Mit posztoljunk a Facebook-on?

Az utóbbi időben megváltoztak a trendek teljesen, míg régebben a képposztok és a szöveges posztok produkáltak nagyobb elérést, addig 2016-tó kezdődően a videók és a cikkek kerültek előtérbe. Nem lehet azt mondani, hogy a képek teljesen eltűntek és felesleges képet posztolni, ez nem így van. A legjobb az, ha vegyesen posztolunk képi-, és videó tartalmakat, mellette természetesen megosztjuk a cikkeinket is. Mind a kép, mind a videó esetében elmondható még mindig, hogy az egyedi, illetve aktuális tartalmak nagyobb interakciót eredményeznek, mint az általános posztok.

 

Hogyan posztoljunk a Facebook-on?

Itt most elsősorban a promóciós szövegre gondolok. A legtöbb ember ott követi el a hibát, hogy ennyit ír a promószöveghez: „de szép!”. Ez nagyon kevés, ebből nem lesz interakció! Mindig minden esetben meg kell szólaltatnunk a célközönséget, érzelmet kell vinnünk a posztba, kérdést kell feltennünk a látogatóknak, esetleg egy kis vitát kell generálnunk, hiszen az a fontos, hogy minél több like, megosztás, hozzászólás érkezzen!

 

A leggyakoribb hibák Facebook-posztolásnál

Posztolásnál a legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy vitatkoznak a kommentelőkkel, de nem akárhogyan, a végén pedig, lévén, hogy van hatalma hozzá, kitiltja a kommentelőt. Ez soha nem vet jó fényt rád! A kommentelőkhöz hozzátenném még azt is, hogy nem érdemes kitörölni a negatív kommenteket sem, ezzel csak a statisztikákon rontanál!

 

Sokan követik el azt a hibát is, hogy csak egy típusú posztokat tesznek közé, vagy képeket, vagy cikkeket. Mindig minden nap posztolj képet, videót, szöveges tartalmat, cikket!

 

A Social media világába hatalmas hiba az is, hogy nem válaszolunk a rajongóknak. Kövesd a posztokat minden nap, és válaszolj a kérdésekre, ugyanez vonatkozik az üzenetekre is, ne hagyj válasz nélkül semmit!

 

Túl gyakori posztolás, ez sem tesz jót a Facebook oldaladnak. Láttam rengeteg olyan oldalt, ahol percenként mennek ki a posztok, viszont egyik sem kap 2 like-nál többet. Nem véletlenül! Az emberek többsége nem fogja látni az adott posztokat, mert túl sok kertül ki!

 

Ha többet meg szeretnél tudni a Facebook világából, jelentkezz hamarosan induló online marketing tanfolyamunkra! Részletekért kattints ide

 

Szerző: Bohács Ádám, portálmenedzser

címkék: Facebook
A rajongószám önmagában semmit nem ér, ha nincs elérésed Facebook oldaladon. 2 millió Facebook rajongó tapasztalatai alapján mutatjuk, mit kell tenned a nagy elérésért!

Így növelheted meg Facebook oldalad, posztjaid elérését

2017-06-20

A rajongószám önmagában semmit nem ér, ha nincs elérésed Facebook oldaladon. 2 millió Facebook rajongó tapasztalatai alapján mutatjuk, mit kell tenned a nagy elérésért!

A Facebookon nem csak a barátaid találnak meg, a rosszakarók is. Van, hogy ez csak idegesítő, de lehet belőle komolyabb baj is. Olvasd el, mit tehetsz a Facebook zaklatók ellen!

Mit tehetünk, ha valaki zaklat bennünket a Facebookon?

2017-05-25

A Facebookon nem csak a barátaid találnak meg, a rosszakarók is. Van, hogy ez csak idegesítő, de lehet belőle komolyabb baj is. Olvasd el, mit tehetsz a Facebook zaklatók ellen!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!