Keresés

Menü

Idegesítenek bizonyos ismerőseid Facebook posztjait, de törölni nem akarod őket? Megmutatjuk, mit tehetsz!

Marketing Professzorok
Facebook

Idegesítenek bizonyos ismerőseid Facebook posztjai, de törölni nem akarod őket? Megmutatjuk, mit tehetsz!

2013.04.09.

Idegesítenek bizonyos ismerőseid  Facebook posztjait, de törölni nem akarod őket? Megmutatjuk, mit tehetsz!

Forrás: matebalazs.hu

Nagyon gyakran előfordul, hogy eleged van egy Facebook ismerősöd gyakori, neked nem tetsző posztjaiból? Törölni azért nem lenne jó őt az ismerősök közül, de nem akarod őt az üzenőfaladon látni? Megmutatjuk, mit tehetsz, hogy ne zavarjon többet bejegyzéseivel!

 

A helytelen kommunikáció: magánszemélyként ismerőseimre akaszkodok

Egyre több kérdés érkezik be hozzánk, hogy mit lehet azokkal az ismerősökkel tenni, akiknek posztjai idegesítenek. A politikai felek, a kutyások-nem kutyások gyakran feszülnek egymásnak. Sok vita zajlik arról, hogy érdemes-e ilyen jellegű posztokat magán Facebook oldalon megosztani, hiszen vannak erre megfelelő tematikus oldalak, csoportok, ahol ez a speciális kommunikáció nyitott fülekre talál. Sokan mondják, csak kizárja magát a közösségből az, aki folyton teleposztolja az üzenőfalát valamelyik politikai oldal fröcsögő üzeneteivel, vagy minden nap 10 elveszett kutyát próbál megtalálni: az ismerősök törlik, elrejtik őket, így egyre kevesebb emberhez jut el üzenetük, egyre kevesebbet tudnak tenni szeretett ügyükért, míg végül teljesen elértéktelenedik Facebook oldaluk, mivel senki nem látja, amit megosztanak. Azok az emberek, akik egy bizonyos párt szimpatizánsai, ugyan látni fogják ezentúl is bejegyzéseiket, azonban ők akkor is látnák, ha a tematikus oldalra csábítanánk őket, és ott promótálnánk üzenetünket. A Facebooknak megvan ugyanis az az okos tulajdonsága, hogy ha sok ismerősöd van, azoknak az üzenőfalán jelenik majd meg posztod, akik már kapcsolatba léptek veled: lájkolták, kommentelték, megosztották korábbi posztjaidat. Ha egy párt, egy zene vagy egy ügy nem tetszik nekik, és te folyton csak ezeket posztolod, nem fogják lájkolni, tehát egy idő múlva ezeknél az emberek üzenőfalán hátrébb kerülsz, nem jelensz meg. Akik szeretik azt, amit posztolsz, és lájkolják, megosztják a posztodat, azoknak persze ezentúl is látható maradsz, de ezeket az embereket egy tematikus oldalba is behívhatod. Készíts tehát egy Facebook oldalt ügyednek, és azt hirdesd a személyes profilodon! Itt összegyűjtve a témád iránt érdeklődőket sokkal többet segíthetsz ügyednek, mint ha letiltatod magadat….Ilyenek lehetnek a lokális ügyek oldalai is, pl: Elveszett kutyák gödöllői oldala, Magyar Zöldek Kispesti oldala, Funky zenék oldala, stb. Ha ismersz olyan embert, aki idegesít posztjaival, mutasd meg neki ezt a cikket, hiszen magadnak és neki is jót teszel vele! 
 
 

Ha szeretnél eredményesen üzemeltetni egy Facebook oldalt, gyere el Facebook alapok tanfolyamunkra, és tanuld meg, mi vezet az eredményességhez! Részletekről tájékozódj itt: Facebook alapok  tanfolyam! 

 
 

Ismerős elrejtése törlés helyett Facebook üzenőfalunkról

Ha mégis úgy döntesz, el akarod rejteni ismerőseid posztjait üzenőfaladról, most megmutatjuk, hogyan teheted ezt meg törlés nélkül! Nagyon fontos, hogy az ELREJTETT SZEMÉLY NEM TUDJA, HOGY TE NEM LÁTOD POSZTJAIT! Kíváncsi vagyok, hányan posztolgatnak naponta úgy, hogy nem is tudják, már senki nem látja, amit kiraknak…. Lássuk, hogyan is kezdj neki!  Amikor meglátod a számodra irritáló posztot üzenőfaladon, menj a poszt jobb sarkába! ott lesz egy kis lenyitható fülecske. Amikor erre rákattintasz, a képen látható lehetőségek nyílnak meg.
 
Facebook poszt elrejtése
 
Ezek közül válaszd az „Elrejt” menüt. Abban a pillanatban az adott poszt elrejtődik, majd megjelenik a második képen látható szöveg, kattintható linkekkel.
 
Túl sokat posztol az ismerősöm Facebookra, ez zavar, mit tegyek?
 
Itt kell a „Módosítsd, milyen értesítéseket láthatsz” kezdetű linkre kattintanod, és beállítanod, hogy az illetőtől csak a fontos információkat tegye ki számodra a Facebook. Ha a „Csak a fontosak” linkre kattintasz, valóban csak a nagyon fontos eseményeiről értesülsz majd! 
 
 

Még több hasznos Facebook felhasználási tippért olvasd el EZT a cikkünket is! 

 

 

Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó

címkék: Facebook
Instagram marketing - Így használhatod üzleti célokra az Instagramot

Instagram marketing - Így használhatod üzleti célokra az Instagramot

2017-04-05

Az Instagram nem csak a magukat szépnek képzelő lányok selfieiről szól, marketing eszközként is kiváló, ha tudod, hogyan cégesen kell kezelni. Megmutatjuk!  

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-02-18

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!